BG: Liftovi i na 60 rata, uskoro krovovi i fasade

Interesovanje Beograđana za kupovinu novih liftova veće je otkako je "Gradsko stambeno" odlučilo da ponudi plaćanje za stambene zgrade u 60 mesečnih rata.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 28.10.2016.

09:52

BG: Liftovi i na 60 rata, uskoro krovovi i fasade
Foto: Thinkstock

Kako je saopštila Služba za informisanje Beograda, gradski menadžer Beograda Goran Vesić je rekao da se taj model primenjuje i za popravku dotrajalih krovova i fasada.

"Umesto na dve godine, sada je ponuda pet godina i rate su znatno niže, te je interesovanje građana veće. Efekti su i bolji nego što smo očekivali i nadam se da će 'Gradsko stambeno' u narednom periodu realizovati što više ovakvih projekata", rekao je Vesić.

On je objasnio da se ugovori zaključuju sa skupštinama stanara, a da predmere i predračune za fasade "Gradsko stambeno" radi besplatno.

Nakon toga se sprovodi postupak javne nabavke, prikupe ponude i potom potpisuje ugovor.

"Uslovi su tako znatno poboljšani, a posle usvajanja Zakona o stanovanju biće uveden i takozvani 'javni interes' kad je reč o fasadama, što će gradu dati mogućnost da reaguje, slično kao u slučajavima fasada koje su pod zaštitom države", naveo je on.

Vesić je kazao i da će u 2017. godini biti obnovljena 21 fasada, da je počelo sređivanje 40 fasada na Kosančićevom vencu.

Kad je reč o rekonstrukciji Trga Slavija, Vesić je demantovao navode pojedinih medija da je ona stopirana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: