Simbol Beograda trune, ima li rešenja?

Komisija, čiji je zadatak predlaganje održivih mera za poslovanje Sava centra, do kraja meseca će da izađe sa konkretnim merama za njegovo bolje poslovanje.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 09.09.2016.

17:43

Simbol Beograda trune, ima li rešenja?
(Foto: Thinkstock.com)

Kako je saopštila Gradska uprava, predsednik Nadzornog odbora "Sava centra" Nemanja Đukić je kazao da je Centar "Sava" jedan od simbola Beograda i da ima veliku međunarodnu reputaciju, ali da je u jako teškom stanju, jer od 40 godina, koliko je u funkciji, nije imao nijednu sanaciju.

"Verujem da će Komisija dobro uraditi svoj deo posla i da će predložiti dobre, održive mere. To je važan korak ka tome da ovo preduzeće najzad stane na noge", rekao je Đukić naglasivši da je 2015. "Sava centar" završio sa gubitkom od 149 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, Komisija koja je formirana na jučerašnjoj sednici Skupštine grada, doneće mere čiji je zadatak da štiti interes Grada, a to podrazumeva zaštitu interesa zaposlenih, kontinuitet u pogledu održavanja prioritetnih manifestacija za Grad Beograd, sanaciju i rekonstrukciju samog objekta, kao i povećavanje prihoda od kongresnog turizma.

"Kolektiv ovog preduzeća ima veliko znanje i iskustvo i mere će prvenstveno biti usmerene na to da se zaštiti njihov interes. Drugi cilj nam je da se očuva prvenstvena namena preduzeća kada je reč o održavanju važnih kulturnih manifestacija za Grad Beograd kao što su Fest, Bemus, ili Bitef, a krajnji cilj je rekonstrukcija samog objekta koji je procenjen na 80 miliona evra, i njegov povratak na mapu organizatora velikih međunarodnih skupova", kazao je Đukić.

On je dodao da bi najveći prihodi "Sava centra" trebalo da budu od kongresnog turizma, ali da se velike međunarodne manifestacije sve češće ne održavaju u tom objektu.

Prema njegovim rečima, prihodi od kongresnog turizma u prvoj polovini ove godine su bili samo sedam miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: