Nestaju "politički" Koridori Srbije

Vlada Srbije je ispunila sve uslove za pripajanje "politički" formiranih Koridora Srbije javnom preduzeću Putevi Srbije, kaže ministarka Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 03.06.2015.

14:07

Default images
Foto: Tanjug

Prema njenim rečima, biće upućen poziv Koridorima da zakažu Skupštinu na kojoj će se o tome doneti odluka,

"Koridori Srbije su politički napravljeni kako bi ih vodila jedna politička partija, a Puteve Srbije druga. Moramo da prestanemo da politički formiramo kompanije", rekla je Mihajlović novinarima.

On je istakla da ne postoje finansijske, putne ili duge prepreke da ne dođe do spajanja ta dva javna preduzeća, za šta je odobrenje dala i Vlada Azerbejdžana koja kreditira jednu deonicu u nadležnosti Koridora.

"Osnovna prednost pripajanja ta dva preduzeća jeste će se smanjiti troškovi između 20 i 30 odsto, što je procena ne samo Vlade već i MMF-a", rekla je Mihajlović koja je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako je dodala, premijer Srbije Aleksandar Vučić prošle godine je predložio spajanje Koridora i Puteva zbog toga što su se na jednoj deonici stalno susretale dve kompanije i da su se gubili dani i novac, a posao na tom putnom pravcu nije završavan.

Prema aranžmanu sa MMF-om spajanje Koridora i Puteva treba da bude zavšeno do kraja juna.

Mihajlović je kazala da će po planu Koridor 10 biti zavšen krajem 2016. a u toku su radovi na tom putnom pravcu u vrednosti preko tri milijarde evra.

Na pitanje o kritikama stranačkog kolege, poslanika Srpske napredne stranke Vladimira Đukanovića, na njen rad, Mihajlović je rekla da su najvažniji rezultati i da se prošle godine gradilo deset puta više nego ranijih godina i da će se još više graditi u ovoj godini.

Ona je podsetila da je prošle godine urađeno 87 kilometara puteva, a ove godine 150 kilometara, od čega 90 kilometara utoputa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: