Srbija

Ponedeljak, 25.11.2013.

11:59

Počeli pregovori o prodaji "Imleka"

Denjub fuds grupa ponovo je počela pregovore o prodaji "Imleka" s potencijalnim kupcima, kaže direktorka korporativnih i regulatornih poslova Svetlana Glumac.

Izvor: Beta

Default images

Ona u intervjuu za novi broj mesečnika Biznis i finansije nije precizirala sa kojim kompanijama se pregovara, već je istakla da je prodaja strateški cilj, ali da do nje neće doći skoro.

Svetlana Glumac je kazala da su raniji pregovori o prodaji Imleka prekinuti u maju 2012. godine i da je jedan od razloga bio taj što se zbog političke situacije nakon izbora očekivao nestabilan kurs dinara.

"Sada je situacija malo stabilnija, ponovo počinjemo da pregovaramo s potencijalnim kupcima i videćemo kako će se to razvijati", kazala je ona.

Najavila je i da će Denjub fuds grupa, u okviru koje posluju prehrambene kompanije Imlek, Bambi i fabrika vode Knjaz Miloš, nastaviti da investira u širenje tih kompanija u regionu.

"Nastavljamo da uvodimo nove tehnologije i da se širimo u Srbiji, Bosni i Makedoniji. Nastavljamo da investiramo svuda gde možemo, što nije uobičajeno za investicione fondove. Ipak, već deset godina poslujemo ovde i pokazalo se da je poslovna politika koju smo sprovodili ispravna", kazala je ona.

Svetlana Glumac je istakla da postoji namera da se nastavi širenje i prepoznatljivost brendova kompanija Imlek, Bambi i Knjaz Miloš i da će biti dalji usredsređeni na razvoj u zemljama balkanskog regiona.

Ona je ocenila i da je za dalji razvoj domaće prehrambene industrije jedan od preduslova ukrupnjavanje - od poljoprivrednog zemljišta do industrije flaširane vode, za koju se procenjuje da će biti jedna od najunosnijih u ovom veku.

Svetlana Glumac je kazala da je država u prošloj godini imala veliki deficit i teško da može pomoći farmerima, iako je to jedini način da se obezbedi pristupačna cena mleka.

"Neverovatno je da u Nemačkoj proizvode jeftinije mleko sa radnom snagom koja je daleko skuplja, sa energentima koji su daleko skuplji - što znači da njihovi primarni proizvođači imaju pomoć države i subvencije na razne načine", kazala je Svetlana Glumac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

22 h

Podeli: