Mrkonjić: Završili smo put ka EU

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić najavio da će most kod Beške i autoput od Horgoša do Novog Sada za saobraćaj biti otvoreni do kraja septembra.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 21.09.2011.

13:54

Default images

"Dok drugi pričaju o putu ka Ervopi mi smo završli put ka njoj", rekao je Mrkonjić i pozvao predsednika Srbije Borisa Tadića da otvori most kod Beške i autoput od Horgoša do Novog Sada.

Mrkonjić je kazao da je infrastruktura u Srbiji bila najgora kada je aktuelna Vlada počela da radi, ali da se sada "polako popravlja" i izrazio je nadu da će biti "još bolja".

Komentarišući izveštaj finske konsultantske kuće "Destia" o poslovanju "Puteva Srbije", Mrkonjić je rekao da je ta firma dala pozitivnu ocenu stanja u preduzeću "Putevi Srbije".

"Očekivao sam da će rezultati biti mnogo lošiji", rekao je Mrkonjić i dodao da se, međutim, pokazalo da su Putevi Srbije relativno dobro organizovani, ali da se moraju "i doorganizovati", što bi trebalo da se desi, kako je ministar najavio do kraja godine.

Ministar je prisustvovao početku probnog ispitivanja otperećenja mosta kod Beške preko kojeg je prešlo 12 kamionima natovareni teretom od 360 tona.

Ispitivanje će trajati tri dana, a sprovode ga stručnjaci Saobraćajnog instituta CIP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: