Srbija

Subota, 15.08.2009.

12:54

Olakšano držanje deviza van zemlje

Narodna banka Srbije donela je izmenu Odluke o uslovima i načinu na koji rezidenti mogu držati devize na računu kod banke u inostranstvu.

Izvor: Beta

Default images

Devize na računu banke u inostranstvu moći će da imaju, pored državljana Srbije koji imaju državljanstvo i druge države, i građani čiji boravak van Srbije na osnovu radne vize ili boravišne dozvole u inostranstvu ne prelazi godinu dana, saopštila je Narodna banka Srbije.

Do sada su to pravo imali državljani Srbije koji su u inostranstvu boravili neprekidno najmanje tri meseca u toku jedne godine.

Izmenom odluke o držanju deviza na računu kod banke u inostranstvu omogućeno je i da građani koji su ostvarili pravo na inostranu penziju, primaju penziju na račun kod banke u inostranstvu, preko kojeg će izmirivati tekuće troškove u inostranstvu.

Na taj način njima će, kako je navela NBS, biti manji dodatni troškovi koje su do sada imali prilikom plaćanja sa računa kod banke u Srbiji na račun banke u inostranstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: