Srbija

Četvrtak, 22.12.2016.

22:14

Pionir koristi čokogejt - bilbordi po Zagrebu FOTO

Kompanija čija je čokoladica započela "čokoladni balkanski rat", subotički Pionir, odlučio je da se reklamira u Hrvatskoj.

Izvor: B92, Tanjug

Pionir koristi čokogejt - bilbordi po Zagrebu FOTO
Foto: Thinkstock

U Zagrebu su, naime, postavili nekoliko velikih plakata s reklamom za "Mony", čokoladicu koju je deci u Dubrovniku delila hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

"Jeste li videli naše bilborde u Zagrebu", pita Pionir svoje pratioce na Tviteru uz znak namigivanja, prenosi regionalna tv N1 .

Povodom afere "čokogejt" Pionir se oglasio pre nekoliko dana kada je okačio fotografiju na kojoj je jasna poruka: “Ostanite mirni, uzmite Mony”.

Čokoladica subotičkog Pionira našla se u paketićima za decu pripadnika hrvatske vojske.

Čokoladica je prilično iznervirala deo javnosti u Hrvatskoj, a predsednica Grabar Kitarović, koja je delila paketiće, tim povodom kazala je da je veoma razočarana, jer lično zastupa i podržava kampanju "Kupujmo hrvatsko".

Afera je zatim dobila i ime - čokogejt.

Ministar trgovine Rasim Ljijić rekao je srpski proizvodi nisu dobrodošli u Hrvatskoj, a na to upućuje reakcija predsednice te zemlje.

Prema rečima Ljajića, u Srbiji posluje više hrvatskih kompanija nego što srpskih proizvoda ima na rafovima prodavnica u Hrvatskoj, ali o srpskim kompanijama u Hrvatskoj ne može ni da se govori. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

15 h

Svet

Oni se ne šale: U Rusiji skoro 100%

Ruska naftna kompanija Rosnjeft objavila je da je njen profit u prvom tromesečju 2024. kvartalno porastao za 92,8 odsto na 486 milijardi rubalja, što iznosi oko 4,96 milijardi evra.

13:48

31.5.2024.

1 d

Podeli: