Prodajemo Telekom, čuvamo tajne

Prilikom prodaje Telekoma Srbija svakako će biti izuzeta prodaja telekomunikacione imovine koju koriste bezbednosne strukture u Srbiji, kaže Vuk Đoković.

Izvor: B92

Subota, 11.12.2010.

14:55

Default images

Đoković, državni sekretar u Ministarstvu finansija, je rekao da su već preduzeti određeni koraci u tom smeru i to pitanje će biti rešeno.

On kaže da je "ono što će se realizovati svakako prodaja 51 odsto akcija Telekoma, ali neće biti prodata imovina koja je vezana za bezbednosne strukture".

"Mi prodajemo 51 odsto akcija, a u međuvremenu se jasno definiše to šta jeste kompanija. Znači, imovina koja je vezana za bezbednosne strukture će biti izuzeta", rekao je Đoković i dodao da se ta infrastruktura neće smatrati imovinom preduzeća, već države. Savet za nacionalnu bezbednost preporučio je da se iz prodaje Telekoma Srbija izuzme deo sistema veza posebne namene koje koriste vojska i policija.

Vlada Srbije je na osnovu preporuke saveta donela odgovarajući zaključak i ovlastila Ministarstvo za telekomunikacije da osnuje radnu grupu koja će se baviti rešenjem tog problema.

Radna grupa, sastavljena od predstavnika zainteresovanih ministarstava i drugih državnih organa, već radi na tom poslu ali se o sadržaju i konkretnim rezulatatima ne može govoriti jer su proglašeni za poverljive.

Tender za prodaju 51 odsto Telekoma raspisan je 20. oktobra. Uslov za učešće je da potencijalni kupac bude telekomunikaciona kompanija koja je pružala usluge najmanje pet godina pre objavljivanja tendera, sa najmanje 20 miliona pretplatnika fiksne i mobilne telefonije i Interneta na kraju 2009. godine. Ukupna vrednost Telekoma je procenjena na 2,43 milijarde evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: