Petak, 01.08.2014.

19:28

I zvanično bankrot Argentine

Međunarodna grupa koja reguliše trgovinu finansijskim derivatima ISDA proglasila je bankrot Argentine, jer do 30. jula nije isplatila kamate na dug.

Izvor: Tanjug

Default images

Zbog tih kamata je bankrotirala i 2001. godine.

To znači da će, prema saopšenju Međunarodne asocijacije za svopove i trgovinu derivatima (ISDA), biti aktivirani takozvani kreditno-derivatni svopovi (CDS), oblik finansijskih derivata, koji omogućavaju kreditorima da umanje ili sasvim neutrališu rizik bankrotiranja od strane dužnika po osnovu obveznica.

U saopštenju ISDA se navodi da je zvanični Buenos Ajres bankrotirao 30. jula kada je propustio rok za plaćanje 539 miliona dolara kamata po osnovu reprogramiranog duga, prenela je agencija Frans pres.

Svih 15 članica Komiteta ISDA složile su se oko bankrota Argentine, kao i Eliot menadžment, majka-firma hedž fonda NML kepital, zbog čije je tužba Argentina pala u bankrot.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: