Petak, 01.08.2014.

18:53

Zbog nesreća skuplje avioosiguranje

Francuska osiguravajuća kuća Aksa je u prvoj polovini godine ostvarila iznenađujuće visok profit, uz rekordno poslovanje.

Izvor: Tanjug

Default images

Kompanija je upozorila da bi osiguranje za aviokompanije moglo poskupeti nakon nedavnog niza avionskih nesreća.

Neto profit francuske kompanije je u prvih šest meseci, na godišnjem nivou, uvećan 22 odsto na tri milijarde evra, navodi se u saopštenju Akse, a prenosi agencija Frans pres.

"Mislimo da će ove katastrofalne avionske nesreće, čiji ukupni troškovi premašuju premije isplaćene u 2014, verovatno imati uticaja na cenu premija u narednoj godini", izjavio je izvršni direktor osiguravajuće kuće, Anri de Kastrije na konferenciji za novinare, dok je generalni direktor, Denis Duvern, ukupne troškove Akse zbog poslednjih nesreća procenio na između 15-20 miliona evra.

U saopštenju Akse se, takođe, navodi da kompanija planira smanjenje troškova između 2011. i 2015. od 1,9 milijardi evra, dok su analitičari očekivali smanjenje troškova od 2,7 milijardi evra.

"Ovo je izuzetna prva polovina godine za Aksu tokom koje smo postigli profitabilnost i rast", izjavio je finansijski direktor, Žeral Arlen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: