Već dogodine remont barske pruge

Generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović najavio je da će to preduzeće "već iduće godine" početi remont pruge Beograd-Bar.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.04.2014.

18:27

Default images

"Nakon završetka remonta, pruga će imati veće osovinsko opterećenje, što će omogućiti veće brzine i prohodnost i doprineti kvalitetnijem pružanju transportnih usluga", rekao je Simonović, navodi se u saopštenju iz ŽS.

Simonović je to rekao tokom razgovora s predsatavnicima kompanije "Global Ports Holding" - većinskog vlasnika "Kontejnerskih terminala i generalnih tereta" u Luci Bar, i s pomoćnikom ministra za saobraćaj i pomorstvo Crne Gore i vršiocem dužnosti direktora Direktorata za željeznički saobraćaj Rešadom Nuhodžićem.

"Saradnja 'Železnica Srbije' sa Global Portsom kao i s dosadašnjim partnerima iz Crne Gore dolazi u trenutku kada Železnice Srbije pripremaju bolje uslove za kvalitetniji i bezbedniji transport. Ovo je naš prvi susret koji će nam pomoći da se bolje upoznamo sa zahtevima partnera iz Crne Gore. Cilj nam je da prevezemo više robe, u kraćem roku i što povoljnije", rekao je Simonović.

Direktor Železnica Srbije je predložio da crnogorska strana iskaže potrebe za tipovima vagona, kako bi se srpske železnice pripremile za prevoz.

Predstavnik Global Ports holdinga je rekao da je cilj da Luka Bar postane glavna u regionu i jedna od značajnih karika u logističkom lancu.

"Železnički prevoz je najbolji za intermodalni saobraćaj jer je jeftiniji, brži i ekološki bolji od kamionskog. Upravo zbog toga smo investirali u Luku Bar, jer je povezana železničkim saobraćajem. Ukoliko se zajednički uključimo u posao, možemo poboljšati ekonomiju regiona", rekao je Ajhan Paksoj iz "Global Ports Holdinga".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: