Toplane sutra počiju da greju

Toplane u Srbiji spremne su za početak grejanja, koje počinje sutra, ali će im i tokom ove grejne sezone biti potrebna pomoć Republičkih robnih rezervi.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 14.10.2011.

17:10

Default images

Predsednik Udruženja toplana Srbije Milovan Lečić rekao je da bi problema sa grejanjem mogla imati toplana u Priboju, zbog nedovoljno energenata.

Prema njegovim rečima, veći broj toplana u Srbiji već je počeo sa grejanjem zbog niskih temperatura.

Lečić je naglasio i da su problemi sa snabdevanjem gasom toplana rešeni zahvaljujući "razumevanju preduzeća Srbijagas" i sa tim javnim preduzećem o reprogramiranju dugovanja će pojedinačno razgovarati svaka toplana.

Grejanje u Priboju samo do 25. oktobra?

Direktor toplane u Priboju Zoran Spajić izjavio je da bi grejanje u tom gradu ipak sutra moglo početi, u popodnevnim časovima ili najkasnije u nedelju. On je međutim kazao da će u Priboju mazuta biti dovoljno za grejanje samo do 25. oktobra i da je posle toga pribojskoj toplani neophodna pomoć robnih rezervi.

Spajić je objasnio da je cena grejanja u Priboju od 57 dinara po metru kvadratnom nedovoljna da pokrije troškove nabavke mazuta, kao i da građani neredovno plaćaju račune.

Nabavka mazuta za šest meseci košta oko 140 miliona dinara, a na osnovu sadašnje cene grejanja toplana u Priboju može da naplati samo 110 miliona dinara, što je nedovoljno za troškove nabavke energenata, prezizirao je Spajić.

Pribojske toplane, inače, trenutno duguju oko 100 miliona dinara, a njihova potraživanja od građana i privrede su narasla na 170 miliona dinara, naveo je Spajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: