Srbija 9

12.03.2024.

15:25

Oni u Srbiji ne čekaju ni dan na posao i zarađuju više od 200.000 dinara

Mašinski inženjer je zanimanje koje je veoma traženo, tako da oni koji upišu taj smer praktično ne čekaju ni dana na posao, već posao čeka njih.

Izvor: Blic

Oni u Srbiji ne čekaju ni dan na posao i zarađuju više od 200.000 dinara
Shutterstock/eivanov

Podeli:

Ovih dana na oglasima ima takođe upita za ovaj sektor, a tražene su gotovo sve potkategorije ove struke, piše Blic.

Uvođenje atraktivnih studijskih programa, dolazak visokotehnoloških kompanija u našu zemlju i siguran posao u Srbiji doprineli su većem interesovanju mladih za upis na Mašinski fakultet Univerziteta. Godišnje fakultet upiše oko 680 studenata na svim studijskim programima, a završi oko 350 master inženjera, koji lako nađu posao i pre diplomiranja, a mali broj odlazi u inostranstvo.

Najveća gužva u oglasima za posao gde traže mašinske inženjere vlada u proizvodnom mašinstvu, automatskom upravljanju, termotehnici, procesnoj tehnici, industrijskom inženjerstvu.

I nacionalna avio-kompanija ima često oglase za posao u kojima se traže mašinski inženjeri za rad na beogradskom aerodromu.

A kada je o platama reč, kako je pokazala nedavna anketa, mašinci zarađuju od 1.300 evra, ili 1.500 pa naviše, do oko 235.000 dinara, navodi Blic. To ga svrstava u jedno od najplaćenijih poslova u Srbiji.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: