Petak, 23.04.2010.

01:04

“Večiti“ na prodaju bez stadiona

Partizan i Crvena zvezda biće posebno zaštićeni kroz kupoprodajne ugovore, ali je već poznato je da će iz procesa privatizacije biti izuzeti njihovi stadioni.

Izvor: Blic

“Veèiti“ na prodaju bez stadiona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

The Great Rock and Roll Swindle

pre 14 godina

Kraljevo na partizanov stadion, Cacak na zvezdin, Nis u Luku, i Velika Albanija do Sopota. Protivnici ne mogu ni da zamisle sta smo sve spremni da im predamo !

a ?

pre 14 godina

A grad i drzava ce urediti stadione po svetskim standardima i prostor oko njih? Tesko....
Treba i stadione prodati pa neka novi vlasnici urade posao kako treba.
Ovaj grobarski stadion izgleda kao nedovrsena gej zastava.

STEFAN F.K

pre 14 godina

To je pravi potez. Partizan i zvezda su atraktivni jer imaju mione navijaca i kupac jasno zna zbog čega kupuje te timove. Grad Beograd treba da prisvoji stadione i da ih proda kao dobre lokacije za gradnju apartmana itd. Za te pare od lokacija grad Beograd moze da sagradi izvan grada tj na periferiji jedan dobar stadion od 70.000 mesta , moderan po uzoru na stadion u Minhenu i da ga izdaje kao ARENU na koriscenje klubovima zvezdi i partizanu. Naravno tu bi i reprezentacija igrala svoje utakmice. Time svi dobijaju a najvise sport. Dobra lokacija je izlaz iz Beograda na autoputu Beograd - Zagreb kod petlje Dobanovci ili Beograd Niš pre naplatne rampe ... Stadion izvan grada znaci da nema guzvi i blokade grada nakon utakmice i nema razbijanja po gradu .Ceo dogadjaj seizmesta izvan grada. A stadion mozete povezati metroom , lakim metroom, vozom i autobusima. To su jeftine lokacije izvan grada i prostor koji je zaista neophodan za takav projekat.

Dexterijus

pre 14 godina

Zakonom stitimo klubove u Bg a oni u unutrasnjosti,sta netreba da postoje....

Ja sam da stadion i komplex oko stadiona moze da se proda investitorima,koji mogu da sagrade sta hoce,ALI PRVO se zakonom odredi minimum koji on mora pre toga da sagradi za klub.
* NPR - Novi stadion sa 50,80,ili 150% sedista starog kapaciteta,sa krovom nad delom ili celim tribinama,reflektori, atletska staza ili bez nje, pomocni teren(e),sala, a onda sta mu preostane neka zida kule i gradove kad je obezbedio klub i njegovo funkcionisanje.

Medjutim pre privatizacije,mada moze i tokom, moze puno da se uradi,pogotovu na infrastrukturi i to u manjim mestima gde u stvari i nema pravog stadiona(posto je ipak fudbal najispalativiji).
Moze da se proda parcela, u centru grada i sa tim parama izgraditi jedan lep i funkcionalan stadion na manje atraktivnoj lokaciji, a sa delom tog novca isplatiti stare dugove, i pred privatizaciju tako klub svesti na nulu,i dodatno ga uciniti atraktivnijim za prodaju(ako je vec nekom satlo do kluba a ne do lokacije).Ovime se izbegavaju mnoge nedoumice, sta ce biti bar sto se infrastrukture tice.

Babin_zub

pre 14 godina

"Pa kako da prodaju nesto sto nije njihovo sto je gradila komunisticka Yugoslavia.Eventuoalno vratiti stadion OFK Beogradu nekadasnjem BSk-u
(cip, 23. april 2010 11:23) "

Marakanu nije sagradila drzava vec narodne donacije.Kad ne znas,bolje cuti.

cip

pre 14 godina

Pa kako da prodaju nesto sto nije njihovo sto je gradila komunisticka Yugoslavia.Eventuoalno vratiti stadion OFK Beogradu nekadasnjem BSk-u

mozgarosh

pre 14 godina

U principu, nemam nista protiv privatizacije klubova ako se to uradi na pravi nacin. Na primer, trebalo bi predati deo (recimo 25%) akcija svakog kluba navijacima da bi oni mogli da ucestvuju u upravi kluba kome su poklonili veliki deo svog vremena i ljubavi.

A za ovo:

"Brendovi poput klubova Crvena zvezda i Partizan biće posebno zaštićeni, ali ne zakonom o privatizaciji. Država namerava da ih zaštiti kroz kupoprodajne ugovore u kojima će stajati da se njihovo ime ne može menjati, kao ni namena."

Koja bruka! Da li to znaci da drugi klubovi nece biti zasticeni? Da li to znaci da ce neki tajkun moci da kupi npr. OFK Beograd - klub sa sto godina blistave istorije iza sebe (i sa potencijalom da u buduce bude sampion neke bolje osmisljene srpske lige!) - i odmah da promeni delatnost preduzeca, ugasi klub i izgradi stambeno poslovne objekte preko puta bogoslovije???

Ne secam se kad sam zadnji put procitao nesto toliko tuzno.

Uroš

pre 14 godina

Prvo kuknjava na sve strane za privatizacijom u sportu kao jedinim lekom za očajne rezultate, a kad se to i najavi, opšta paljba po toj ideji.

Mislim da je odlična stvar što stadioni neće biti u vlasništvu klubova, jer bi tako neki Miško mogao da kupi klub, sruši stadion, napravi mega tržni centar i solitere, a klub iseli u predgrađe.

Babin_zub (go mufljuz do mufljuza)

pre 14 godina

Klasika u ovoj drzavi,donosi se zakon koji moze da se tumaci i ovako i onako,kako i kad kome odgovara,po kom se ne zna nista i zbog takvog kakav je u planu ni jedan strani dolar/evro nece uci u nas sport.Dakle,opet ce razni Miskovici,Drakulici,Spasojevici,Micovici i ostali...ah za malo da zaboravim Sharice,Raznatovice,Bulice,Zelenbabe...vladati srpskim "spotrom".
A ni ovo oko stadiona mi nije jasno.Ako je (konkretno) stadion Crvene Zvezde u vlasnistvu kluba,kako da pripadne drzavi ili gradu?Pa vi bi da prodate klub a zadrzite stadion,pa da se potucamo po stadionima po gradu kao KK Crvena Zvezda,jer necemo imati da placamo rentiranje vlastitog stadiona???To ste uradili i sa Telekomom kada ste ga pred prodaju Italijanima razdvojili (tadasnji PTT) na PTT i Telekom,pa Telekomu izdavali vlastiti prostor koji je pripao PTT-u.A i ko bi ulagao u taj stadion,u infrastrukturu???Ma to oko stadiona vi jos jednom preispitajte,to vam je jedna ogromna glupost.Mora da je to opet Dinkic smislio.

Zvezdaš

pre 14 godina

Ko ne zna ništa da napravi, a ume namerno da uništi?
(a nisu komunisti)

Gledaj rezultate privatizacije, gledaj kako ministar tvorac Zakona o privatizaciji postaje visoko kotirani "biznismen" i

sve će ti biti jasno!

Miloš

pre 14 godina

Klubovi ce biti prodati bez stadiona tajkunima. Tajkuni ce napraviti nove stadione van grada negde, a na mestu ovih stadiona izgradice se poslovni centri, hoteli itd... zivi bili pa videli.

Dr Jackyll

pre 14 godina

I kao i uvek, sistem je D'rzte lopova! Pa dobro, da li je moguce da su svi lopovi, pogotovu oni koji su neki dinar zaradili, a vi ste svi jadni, sve znate i mozete, al ne daju vam...
Sport nam je u rasulu, nista se ne ulaze, i umesto da molimo nekog da uzme te klubove, da od njih nesto napravi, mi odredjujemo i ucenjujemo sta mogu a sta kao ne. I koji je moj interes da ulozim i jedan jedini dinar u neki klub, ako ne mogu nesto da zaradim? Sad ce kao neki populisticki politicari i novinari, da govore sta mogu a sta ne? Znaci ne mogu da pravim Emirates stadion, ne mogu da kupim klub kao sto je kupljen Mancester Utd ili City, moram da pregovaram s sindikatima i ekonomima... I sta se onda ocekuje? Da dam pare i da se ne mesam uopste? KO onaj vic o crnogorskom turizmu- ne gundjaj mnogo sta ti nije u redu, nego uplati aranzman, da mi dpobijemo pare, a ti ne moras ni da dolazis na more, ako imas zamerki...
E jadni li smo...

Srđan

pre 14 godina

Nisam prveliki stručnjak za ova pitanja pa me ova vest nije previše zainteresovala. Palo mi je, međutim u oči ono što je napisano u uokvirenom tekstu. Dva stručnjaka za procenu vrednosti, Vesna Stefanović i Aleksandar Vlahović daju svoje viđenje, pri tome je ovaj drugi ako se ne varam i predsednik SD CZ.
I znate šta je interesantno?
Niko ne spominje sportske rezultate kao bitnu stvar za prihod kluba i njegovu vrednost. Lično mislim da je ovaj element najvažniji, tj. da donosi najveće prihode, kako direktno od organizatora takmičenja tako i indirektno kroz bolje sponzorske ugovore. Bar je tako kod pravih i velikih sportskih klubova.
Kod nas je to očigledno odavno zaboravljeno, ili naši nazovi eksperti za privatizaciju nemaju pojma šta rade, pa se procene sportskih klubova rade na osnovu sekundarnih aktivnosti i prihoda.
Ako je ovo i stav Države onda našem sportu nema pomoći. Jer ako vi nekom sportskom klubu saopštite da vredi onoliko koliko mu vrede ugovori sa igračima i za koliko može da ih proda, a ne kakvi su mu sportski rezultati, šta onda očekujete od uprava tih klubova.
Sa ovakvim ekspertima neka nam je Bog u pomoći!

kvrc

pre 14 godina

Zato je i pravljen insajder, zato se i prozivaju uprave klubova, prodaju u bescenje igrači, obara kvalitet itd itd

Đilasu i žutima zinulo d... da stadioni postanu gradski, a možda i jedan da sruše pa da i Zvezda i Partizan igraju na recimo Marakani a da se na mestu drugog izgradi ultra-giga-mega-šoping mol.

Sve po italijanskom modelu koji i Italijani kao poslednji u Evropi napuštaju.
Sjajno, nemam reči !!!

Neka nam je Bog u pomoći

pre 14 godina

Kad spućkaju Telekom i EPS, ostao je još samo sport. Fudbalski klubovi im dođu kao dezert. Zvezdu I Partizan mogu samo da kupe domaći tajkuni i to kada se obori maksimalno cena, naročito se to sistemski radi Zvezdi.
Ovi su izgubili kompas

sve vam verujem

pre 14 godina

A onda sledi promena zakona po kome su klubovi vlasnici svojih stadiona, pa onda ...
Ma vozi Miško... sve će biti tvoje.

Balansero

pre 14 godina

Dogorelo do nokata pa se setili klubova.
Daj da ih prodamo dok smo na vlasti da ih "nasi" ugrabe za male pare.
Kako je tuzno ziveti u zemlji gde se beskrupulozni "biznismeni" bogate na racun naroda uz pomoc nesposobnih politicara. Izvinite, pleonazam. Politicar je po definiciji neko ko je nesposoban da se bavi bilo cim drugim u zivotu. Inace se ne bi bavio politikom.

Predrag

pre 14 godina

Ovaj zakon je okruglo pa na ćoše. Kakvi nesposobnjakovići sede u Vladi pa to je strašno. Koliko komplikuju stvari. Svih 25 ministarstava je moralo da da svoje mišljenje. Baš me zanima kako recimo izgleda mišljenje Ministarstva za rudarstvo i energetiku ili Ministarstva za ljudska i manjinska prava povodom ovog zakona. Toliko su ga iskomplikovali da će taj zakon moći da tumači kako ko hoće.

Држава, него шта!

pre 14 godina

Која заврзлама! А тек ово у вези стадиона је прави бисер - који ли је генијалац ово смислио!? Ако сагледамо реално стање у наша два "најтрофејнија клуба" - једино што иоле има вредност код њих су управо стадиони, одн. земљиште и објекти. Не очекујете, ваљда, да ће неко да улаже у Партизан или Звезду због њихових распалих тимова???

kafka pripovedac

pre 14 godina

ceo sistem pati od nenadleznosti :) sem kad treba ubrati kajmak. onda se izvade stari prasnjavi spisi i odjednom su svi nadlezni

Држава, него шта!

pre 14 godina

Која заврзлама! А тек ово у вези стадиона је прави бисер - који ли је генијалац ово смислио!? Ако сагледамо реално стање у наша два "најтрофејнија клуба" - једино што иоле има вредност код њих су управо стадиони, одн. земљиште и објекти. Не очекујете, ваљда, да ће неко да улаже у Партизан или Звезду због њихових распалих тимова???

Neka nam je Bog u pomoći

pre 14 godina

Kad spućkaju Telekom i EPS, ostao je još samo sport. Fudbalski klubovi im dođu kao dezert. Zvezdu I Partizan mogu samo da kupe domaći tajkuni i to kada se obori maksimalno cena, naročito se to sistemski radi Zvezdi.
Ovi su izgubili kompas

kafka pripovedac

pre 14 godina

ceo sistem pati od nenadleznosti :) sem kad treba ubrati kajmak. onda se izvade stari prasnjavi spisi i odjednom su svi nadlezni

Predrag

pre 14 godina

Ovaj zakon je okruglo pa na ćoše. Kakvi nesposobnjakovići sede u Vladi pa to je strašno. Koliko komplikuju stvari. Svih 25 ministarstava je moralo da da svoje mišljenje. Baš me zanima kako recimo izgleda mišljenje Ministarstva za rudarstvo i energetiku ili Ministarstva za ljudska i manjinska prava povodom ovog zakona. Toliko su ga iskomplikovali da će taj zakon moći da tumači kako ko hoće.

sve vam verujem

pre 14 godina

A onda sledi promena zakona po kome su klubovi vlasnici svojih stadiona, pa onda ...
Ma vozi Miško... sve će biti tvoje.

kvrc

pre 14 godina

Zato je i pravljen insajder, zato se i prozivaju uprave klubova, prodaju u bescenje igrači, obara kvalitet itd itd

Đilasu i žutima zinulo d... da stadioni postanu gradski, a možda i jedan da sruše pa da i Zvezda i Partizan igraju na recimo Marakani a da se na mestu drugog izgradi ultra-giga-mega-šoping mol.

Sve po italijanskom modelu koji i Italijani kao poslednji u Evropi napuštaju.
Sjajno, nemam reči !!!

Balansero

pre 14 godina

Dogorelo do nokata pa se setili klubova.
Daj da ih prodamo dok smo na vlasti da ih "nasi" ugrabe za male pare.
Kako je tuzno ziveti u zemlji gde se beskrupulozni "biznismeni" bogate na racun naroda uz pomoc nesposobnih politicara. Izvinite, pleonazam. Politicar je po definiciji neko ko je nesposoban da se bavi bilo cim drugim u zivotu. Inace se ne bi bavio politikom.

Zvezdaš

pre 14 godina

Ko ne zna ništa da napravi, a ume namerno da uništi?
(a nisu komunisti)

Gledaj rezultate privatizacije, gledaj kako ministar tvorac Zakona o privatizaciji postaje visoko kotirani "biznismen" i

sve će ti biti jasno!

Dr Jackyll

pre 14 godina

I kao i uvek, sistem je D'rzte lopova! Pa dobro, da li je moguce da su svi lopovi, pogotovu oni koji su neki dinar zaradili, a vi ste svi jadni, sve znate i mozete, al ne daju vam...
Sport nam je u rasulu, nista se ne ulaze, i umesto da molimo nekog da uzme te klubove, da od njih nesto napravi, mi odredjujemo i ucenjujemo sta mogu a sta kao ne. I koji je moj interes da ulozim i jedan jedini dinar u neki klub, ako ne mogu nesto da zaradim? Sad ce kao neki populisticki politicari i novinari, da govore sta mogu a sta ne? Znaci ne mogu da pravim Emirates stadion, ne mogu da kupim klub kao sto je kupljen Mancester Utd ili City, moram da pregovaram s sindikatima i ekonomima... I sta se onda ocekuje? Da dam pare i da se ne mesam uopste? KO onaj vic o crnogorskom turizmu- ne gundjaj mnogo sta ti nije u redu, nego uplati aranzman, da mi dpobijemo pare, a ti ne moras ni da dolazis na more, ako imas zamerki...
E jadni li smo...

Babin_zub (go mufljuz do mufljuza)

pre 14 godina

Klasika u ovoj drzavi,donosi se zakon koji moze da se tumaci i ovako i onako,kako i kad kome odgovara,po kom se ne zna nista i zbog takvog kakav je u planu ni jedan strani dolar/evro nece uci u nas sport.Dakle,opet ce razni Miskovici,Drakulici,Spasojevici,Micovici i ostali...ah za malo da zaboravim Sharice,Raznatovice,Bulice,Zelenbabe...vladati srpskim "spotrom".
A ni ovo oko stadiona mi nije jasno.Ako je (konkretno) stadion Crvene Zvezde u vlasnistvu kluba,kako da pripadne drzavi ili gradu?Pa vi bi da prodate klub a zadrzite stadion,pa da se potucamo po stadionima po gradu kao KK Crvena Zvezda,jer necemo imati da placamo rentiranje vlastitog stadiona???To ste uradili i sa Telekomom kada ste ga pred prodaju Italijanima razdvojili (tadasnji PTT) na PTT i Telekom,pa Telekomu izdavali vlastiti prostor koji je pripao PTT-u.A i ko bi ulagao u taj stadion,u infrastrukturu???Ma to oko stadiona vi jos jednom preispitajte,to vam je jedna ogromna glupost.Mora da je to opet Dinkic smislio.

Uroš

pre 14 godina

Prvo kuknjava na sve strane za privatizacijom u sportu kao jedinim lekom za očajne rezultate, a kad se to i najavi, opšta paljba po toj ideji.

Mislim da je odlična stvar što stadioni neće biti u vlasništvu klubova, jer bi tako neki Miško mogao da kupi klub, sruši stadion, napravi mega tržni centar i solitere, a klub iseli u predgrađe.

mozgarosh

pre 14 godina

U principu, nemam nista protiv privatizacije klubova ako se to uradi na pravi nacin. Na primer, trebalo bi predati deo (recimo 25%) akcija svakog kluba navijacima da bi oni mogli da ucestvuju u upravi kluba kome su poklonili veliki deo svog vremena i ljubavi.

A za ovo:

"Brendovi poput klubova Crvena zvezda i Partizan biće posebno zaštićeni, ali ne zakonom o privatizaciji. Država namerava da ih zaštiti kroz kupoprodajne ugovore u kojima će stajati da se njihovo ime ne može menjati, kao ni namena."

Koja bruka! Da li to znaci da drugi klubovi nece biti zasticeni? Da li to znaci da ce neki tajkun moci da kupi npr. OFK Beograd - klub sa sto godina blistave istorije iza sebe (i sa potencijalom da u buduce bude sampion neke bolje osmisljene srpske lige!) - i odmah da promeni delatnost preduzeca, ugasi klub i izgradi stambeno poslovne objekte preko puta bogoslovije???

Ne secam se kad sam zadnji put procitao nesto toliko tuzno.

Miloš

pre 14 godina

Klubovi ce biti prodati bez stadiona tajkunima. Tajkuni ce napraviti nove stadione van grada negde, a na mestu ovih stadiona izgradice se poslovni centri, hoteli itd... zivi bili pa videli.

cip

pre 14 godina

Pa kako da prodaju nesto sto nije njihovo sto je gradila komunisticka Yugoslavia.Eventuoalno vratiti stadion OFK Beogradu nekadasnjem BSk-u

a ?

pre 14 godina

A grad i drzava ce urediti stadione po svetskim standardima i prostor oko njih? Tesko....
Treba i stadione prodati pa neka novi vlasnici urade posao kako treba.
Ovaj grobarski stadion izgleda kao nedovrsena gej zastava.

Srđan

pre 14 godina

Nisam prveliki stručnjak za ova pitanja pa me ova vest nije previše zainteresovala. Palo mi je, međutim u oči ono što je napisano u uokvirenom tekstu. Dva stručnjaka za procenu vrednosti, Vesna Stefanović i Aleksandar Vlahović daju svoje viđenje, pri tome je ovaj drugi ako se ne varam i predsednik SD CZ.
I znate šta je interesantno?
Niko ne spominje sportske rezultate kao bitnu stvar za prihod kluba i njegovu vrednost. Lično mislim da je ovaj element najvažniji, tj. da donosi najveće prihode, kako direktno od organizatora takmičenja tako i indirektno kroz bolje sponzorske ugovore. Bar je tako kod pravih i velikih sportskih klubova.
Kod nas je to očigledno odavno zaboravljeno, ili naši nazovi eksperti za privatizaciju nemaju pojma šta rade, pa se procene sportskih klubova rade na osnovu sekundarnih aktivnosti i prihoda.
Ako je ovo i stav Države onda našem sportu nema pomoći. Jer ako vi nekom sportskom klubu saopštite da vredi onoliko koliko mu vrede ugovori sa igračima i za koliko može da ih proda, a ne kakvi su mu sportski rezultati, šta onda očekujete od uprava tih klubova.
Sa ovakvim ekspertima neka nam je Bog u pomoći!

Babin_zub

pre 14 godina

"Pa kako da prodaju nesto sto nije njihovo sto je gradila komunisticka Yugoslavia.Eventuoalno vratiti stadion OFK Beogradu nekadasnjem BSk-u
(cip, 23. april 2010 11:23) "

Marakanu nije sagradila drzava vec narodne donacije.Kad ne znas,bolje cuti.

STEFAN F.K

pre 14 godina

To je pravi potez. Partizan i zvezda su atraktivni jer imaju mione navijaca i kupac jasno zna zbog čega kupuje te timove. Grad Beograd treba da prisvoji stadione i da ih proda kao dobre lokacije za gradnju apartmana itd. Za te pare od lokacija grad Beograd moze da sagradi izvan grada tj na periferiji jedan dobar stadion od 70.000 mesta , moderan po uzoru na stadion u Minhenu i da ga izdaje kao ARENU na koriscenje klubovima zvezdi i partizanu. Naravno tu bi i reprezentacija igrala svoje utakmice. Time svi dobijaju a najvise sport. Dobra lokacija je izlaz iz Beograda na autoputu Beograd - Zagreb kod petlje Dobanovci ili Beograd Niš pre naplatne rampe ... Stadion izvan grada znaci da nema guzvi i blokade grada nakon utakmice i nema razbijanja po gradu .Ceo dogadjaj seizmesta izvan grada. A stadion mozete povezati metroom , lakim metroom, vozom i autobusima. To su jeftine lokacije izvan grada i prostor koji je zaista neophodan za takav projekat.

Dexterijus

pre 14 godina

Zakonom stitimo klubove u Bg a oni u unutrasnjosti,sta netreba da postoje....

Ja sam da stadion i komplex oko stadiona moze da se proda investitorima,koji mogu da sagrade sta hoce,ALI PRVO se zakonom odredi minimum koji on mora pre toga da sagradi za klub.
* NPR - Novi stadion sa 50,80,ili 150% sedista starog kapaciteta,sa krovom nad delom ili celim tribinama,reflektori, atletska staza ili bez nje, pomocni teren(e),sala, a onda sta mu preostane neka zida kule i gradove kad je obezbedio klub i njegovo funkcionisanje.

Medjutim pre privatizacije,mada moze i tokom, moze puno da se uradi,pogotovu na infrastrukturi i to u manjim mestima gde u stvari i nema pravog stadiona(posto je ipak fudbal najispalativiji).
Moze da se proda parcela, u centru grada i sa tim parama izgraditi jedan lep i funkcionalan stadion na manje atraktivnoj lokaciji, a sa delom tog novca isplatiti stare dugove, i pred privatizaciju tako klub svesti na nulu,i dodatno ga uciniti atraktivnijim za prodaju(ako je vec nekom satlo do kluba a ne do lokacije).Ovime se izbegavaju mnoge nedoumice, sta ce biti bar sto se infrastrukture tice.

The Great Rock and Roll Swindle

pre 14 godina

Kraljevo na partizanov stadion, Cacak na zvezdin, Nis u Luku, i Velika Albanija do Sopota. Protivnici ne mogu ni da zamisle sta smo sve spremni da im predamo !

Држава, него шта!

pre 14 godina

Која заврзлама! А тек ово у вези стадиона је прави бисер - који ли је генијалац ово смислио!? Ако сагледамо реално стање у наша два "најтрофејнија клуба" - једино што иоле има вредност код њих су управо стадиони, одн. земљиште и објекти. Не очекујете, ваљда, да ће неко да улаже у Партизан или Звезду због њихових распалих тимова???

Neka nam je Bog u pomoći

pre 14 godina

Kad spućkaju Telekom i EPS, ostao je još samo sport. Fudbalski klubovi im dođu kao dezert. Zvezdu I Partizan mogu samo da kupe domaći tajkuni i to kada se obori maksimalno cena, naročito se to sistemski radi Zvezdi.
Ovi su izgubili kompas

kvrc

pre 14 godina

Zato je i pravljen insajder, zato se i prozivaju uprave klubova, prodaju u bescenje igrači, obara kvalitet itd itd

Đilasu i žutima zinulo d... da stadioni postanu gradski, a možda i jedan da sruše pa da i Zvezda i Partizan igraju na recimo Marakani a da se na mestu drugog izgradi ultra-giga-mega-šoping mol.

Sve po italijanskom modelu koji i Italijani kao poslednji u Evropi napuštaju.
Sjajno, nemam reči !!!

mozgarosh

pre 14 godina

U principu, nemam nista protiv privatizacije klubova ako se to uradi na pravi nacin. Na primer, trebalo bi predati deo (recimo 25%) akcija svakog kluba navijacima da bi oni mogli da ucestvuju u upravi kluba kome su poklonili veliki deo svog vremena i ljubavi.

A za ovo:

"Brendovi poput klubova Crvena zvezda i Partizan biće posebno zaštićeni, ali ne zakonom o privatizaciji. Država namerava da ih zaštiti kroz kupoprodajne ugovore u kojima će stajati da se njihovo ime ne može menjati, kao ni namena."

Koja bruka! Da li to znaci da drugi klubovi nece biti zasticeni? Da li to znaci da ce neki tajkun moci da kupi npr. OFK Beograd - klub sa sto godina blistave istorije iza sebe (i sa potencijalom da u buduce bude sampion neke bolje osmisljene srpske lige!) - i odmah da promeni delatnost preduzeca, ugasi klub i izgradi stambeno poslovne objekte preko puta bogoslovije???

Ne secam se kad sam zadnji put procitao nesto toliko tuzno.

cip

pre 14 godina

Pa kako da prodaju nesto sto nije njihovo sto je gradila komunisticka Yugoslavia.Eventuoalno vratiti stadion OFK Beogradu nekadasnjem BSk-u

Balansero

pre 14 godina

Dogorelo do nokata pa se setili klubova.
Daj da ih prodamo dok smo na vlasti da ih "nasi" ugrabe za male pare.
Kako je tuzno ziveti u zemlji gde se beskrupulozni "biznismeni" bogate na racun naroda uz pomoc nesposobnih politicara. Izvinite, pleonazam. Politicar je po definiciji neko ko je nesposoban da se bavi bilo cim drugim u zivotu. Inace se ne bi bavio politikom.

Srđan

pre 14 godina

Nisam prveliki stručnjak za ova pitanja pa me ova vest nije previše zainteresovala. Palo mi je, međutim u oči ono što je napisano u uokvirenom tekstu. Dva stručnjaka za procenu vrednosti, Vesna Stefanović i Aleksandar Vlahović daju svoje viđenje, pri tome je ovaj drugi ako se ne varam i predsednik SD CZ.
I znate šta je interesantno?
Niko ne spominje sportske rezultate kao bitnu stvar za prihod kluba i njegovu vrednost. Lično mislim da je ovaj element najvažniji, tj. da donosi najveće prihode, kako direktno od organizatora takmičenja tako i indirektno kroz bolje sponzorske ugovore. Bar je tako kod pravih i velikih sportskih klubova.
Kod nas je to očigledno odavno zaboravljeno, ili naši nazovi eksperti za privatizaciju nemaju pojma šta rade, pa se procene sportskih klubova rade na osnovu sekundarnih aktivnosti i prihoda.
Ako je ovo i stav Države onda našem sportu nema pomoći. Jer ako vi nekom sportskom klubu saopštite da vredi onoliko koliko mu vrede ugovori sa igračima i za koliko može da ih proda, a ne kakvi su mu sportski rezultati, šta onda očekujete od uprava tih klubova.
Sa ovakvim ekspertima neka nam je Bog u pomoći!

Miloš

pre 14 godina

Klubovi ce biti prodati bez stadiona tajkunima. Tajkuni ce napraviti nove stadione van grada negde, a na mestu ovih stadiona izgradice se poslovni centri, hoteli itd... zivi bili pa videli.

Babin_zub (go mufljuz do mufljuza)

pre 14 godina

Klasika u ovoj drzavi,donosi se zakon koji moze da se tumaci i ovako i onako,kako i kad kome odgovara,po kom se ne zna nista i zbog takvog kakav je u planu ni jedan strani dolar/evro nece uci u nas sport.Dakle,opet ce razni Miskovici,Drakulici,Spasojevici,Micovici i ostali...ah za malo da zaboravim Sharice,Raznatovice,Bulice,Zelenbabe...vladati srpskim "spotrom".
A ni ovo oko stadiona mi nije jasno.Ako je (konkretno) stadion Crvene Zvezde u vlasnistvu kluba,kako da pripadne drzavi ili gradu?Pa vi bi da prodate klub a zadrzite stadion,pa da se potucamo po stadionima po gradu kao KK Crvena Zvezda,jer necemo imati da placamo rentiranje vlastitog stadiona???To ste uradili i sa Telekomom kada ste ga pred prodaju Italijanima razdvojili (tadasnji PTT) na PTT i Telekom,pa Telekomu izdavali vlastiti prostor koji je pripao PTT-u.A i ko bi ulagao u taj stadion,u infrastrukturu???Ma to oko stadiona vi jos jednom preispitajte,to vam je jedna ogromna glupost.Mora da je to opet Dinkic smislio.

kafka pripovedac

pre 14 godina

ceo sistem pati od nenadleznosti :) sem kad treba ubrati kajmak. onda se izvade stari prasnjavi spisi i odjednom su svi nadlezni

sve vam verujem

pre 14 godina

A onda sledi promena zakona po kome su klubovi vlasnici svojih stadiona, pa onda ...
Ma vozi Miško... sve će biti tvoje.

Zvezdaš

pre 14 godina

Ko ne zna ništa da napravi, a ume namerno da uništi?
(a nisu komunisti)

Gledaj rezultate privatizacije, gledaj kako ministar tvorac Zakona o privatizaciji postaje visoko kotirani "biznismen" i

sve će ti biti jasno!

Uroš

pre 14 godina

Prvo kuknjava na sve strane za privatizacijom u sportu kao jedinim lekom za očajne rezultate, a kad se to i najavi, opšta paljba po toj ideji.

Mislim da je odlična stvar što stadioni neće biti u vlasništvu klubova, jer bi tako neki Miško mogao da kupi klub, sruši stadion, napravi mega tržni centar i solitere, a klub iseli u predgrađe.

Babin_zub

pre 14 godina

"Pa kako da prodaju nesto sto nije njihovo sto je gradila komunisticka Yugoslavia.Eventuoalno vratiti stadion OFK Beogradu nekadasnjem BSk-u
(cip, 23. april 2010 11:23) "

Marakanu nije sagradila drzava vec narodne donacije.Kad ne znas,bolje cuti.

Predrag

pre 14 godina

Ovaj zakon je okruglo pa na ćoše. Kakvi nesposobnjakovići sede u Vladi pa to je strašno. Koliko komplikuju stvari. Svih 25 ministarstava je moralo da da svoje mišljenje. Baš me zanima kako recimo izgleda mišljenje Ministarstva za rudarstvo i energetiku ili Ministarstva za ljudska i manjinska prava povodom ovog zakona. Toliko su ga iskomplikovali da će taj zakon moći da tumači kako ko hoće.

Dr Jackyll

pre 14 godina

I kao i uvek, sistem je D'rzte lopova! Pa dobro, da li je moguce da su svi lopovi, pogotovu oni koji su neki dinar zaradili, a vi ste svi jadni, sve znate i mozete, al ne daju vam...
Sport nam je u rasulu, nista se ne ulaze, i umesto da molimo nekog da uzme te klubove, da od njih nesto napravi, mi odredjujemo i ucenjujemo sta mogu a sta kao ne. I koji je moj interes da ulozim i jedan jedini dinar u neki klub, ako ne mogu nesto da zaradim? Sad ce kao neki populisticki politicari i novinari, da govore sta mogu a sta ne? Znaci ne mogu da pravim Emirates stadion, ne mogu da kupim klub kao sto je kupljen Mancester Utd ili City, moram da pregovaram s sindikatima i ekonomima... I sta se onda ocekuje? Da dam pare i da se ne mesam uopste? KO onaj vic o crnogorskom turizmu- ne gundjaj mnogo sta ti nije u redu, nego uplati aranzman, da mi dpobijemo pare, a ti ne moras ni da dolazis na more, ako imas zamerki...
E jadni li smo...

STEFAN F.K

pre 14 godina

To je pravi potez. Partizan i zvezda su atraktivni jer imaju mione navijaca i kupac jasno zna zbog čega kupuje te timove. Grad Beograd treba da prisvoji stadione i da ih proda kao dobre lokacije za gradnju apartmana itd. Za te pare od lokacija grad Beograd moze da sagradi izvan grada tj na periferiji jedan dobar stadion od 70.000 mesta , moderan po uzoru na stadion u Minhenu i da ga izdaje kao ARENU na koriscenje klubovima zvezdi i partizanu. Naravno tu bi i reprezentacija igrala svoje utakmice. Time svi dobijaju a najvise sport. Dobra lokacija je izlaz iz Beograda na autoputu Beograd - Zagreb kod petlje Dobanovci ili Beograd Niš pre naplatne rampe ... Stadion izvan grada znaci da nema guzvi i blokade grada nakon utakmice i nema razbijanja po gradu .Ceo dogadjaj seizmesta izvan grada. A stadion mozete povezati metroom , lakim metroom, vozom i autobusima. To su jeftine lokacije izvan grada i prostor koji je zaista neophodan za takav projekat.

The Great Rock and Roll Swindle

pre 14 godina

Kraljevo na partizanov stadion, Cacak na zvezdin, Nis u Luku, i Velika Albanija do Sopota. Protivnici ne mogu ni da zamisle sta smo sve spremni da im predamo !

Dexterijus

pre 14 godina

Zakonom stitimo klubove u Bg a oni u unutrasnjosti,sta netreba da postoje....

Ja sam da stadion i komplex oko stadiona moze da se proda investitorima,koji mogu da sagrade sta hoce,ALI PRVO se zakonom odredi minimum koji on mora pre toga da sagradi za klub.
* NPR - Novi stadion sa 50,80,ili 150% sedista starog kapaciteta,sa krovom nad delom ili celim tribinama,reflektori, atletska staza ili bez nje, pomocni teren(e),sala, a onda sta mu preostane neka zida kule i gradove kad je obezbedio klub i njegovo funkcionisanje.

Medjutim pre privatizacije,mada moze i tokom, moze puno da se uradi,pogotovu na infrastrukturi i to u manjim mestima gde u stvari i nema pravog stadiona(posto je ipak fudbal najispalativiji).
Moze da se proda parcela, u centru grada i sa tim parama izgraditi jedan lep i funkcionalan stadion na manje atraktivnoj lokaciji, a sa delom tog novca isplatiti stare dugove, i pred privatizaciju tako klub svesti na nulu,i dodatno ga uciniti atraktivnijim za prodaju(ako je vec nekom satlo do kluba a ne do lokacije).Ovime se izbegavaju mnoge nedoumice, sta ce biti bar sto se infrastrukture tice.

a ?

pre 14 godina

A grad i drzava ce urediti stadione po svetskim standardima i prostor oko njih? Tesko....
Treba i stadione prodati pa neka novi vlasnici urade posao kako treba.
Ovaj grobarski stadion izgleda kao nedovrsena gej zastava.