Još jedan udes samovozećeg Tesle?

Nakon što je vozač Modela S poginuo na autoputu u Floridi dok je bio aktiviran auto-pilot u vozilu, u Pensilvaniji se dogodio još jedan udes Teslinog automobila koji je, kako se navodi, takođe bio u samovozećem modu.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 06.07.2016.

15:30

Još jedan udes samovozećeg Tesle?

Ovog puta reč je drugom modelu, krosoveru Tesla X, a u nezgodi, na sreću, niko nije smrtno stradao. Kako piše The Detroit Free Press, udes se dogodio prošle sedmice, a pomenuti Model X u trenutku nesreće bio je u auto-pilot modu i kretao se autoputem istočno od Pittsburgh.

Krosover je najpre udario u zaštintu ogradu, a zatim presekao nekoliko saobraćajnih traka, pre nego što je udario u betonsku barijeru koja razdvaja kolovozne trake dva suprotna smera, nakon čega se vozilo prevrnulo.

U Modelu X su se nalazila dva putnika i oba su preživela udes. Vozač, Albert Scaglione, rekao je policajcima prilikom uviđaja da je u trenutku sudara bio aktiviran auto-pilot. Međutim, u pensilvanijskoj državnoj policiji navode da će za izazivanje nesreće najverovatnije teretiti upravo vozača.

Tesla Motors za sada se nije oglasio ovim povodom, a kompaniji ne bi trebalo da bude problem da utvrdi da li je auto-pilot bio uključen ili ne, s obzirom da ima informacije o svakoj aktivaciji ovog sistema na svojim modelima koji se nalaze u saobraćaju.

Podsećamo, Džošua Braun (40), poginuo je na autoputu u Floridi, kada se svojim električnim Modelom S zakucao u prikolicu šlepera. Nesreća se dogodila 7. maja ali su informacije o ovom udesu dospele u javnost tek krajem juna, kada je Tesla Motors objavio zvanično saopštenje. Kompanija je potvrdila da je vozilo bilo u samovozećem modeu, a prema rečima svedoka koji su prvi stigli do unesrećenog, on je u trenutku sudara gledao film.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: