Hyundai IONIQ preti Toyotinom Priusu

Hyundi je objavio prvu fotografiju i tehničke detalje hibirdnog modela IONIQ.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 08.01.2016.

13:20

Hyundai IONIQ preti Toyotinom Priusu
Hyundai IONIQ

Automobil koji će imati tri pogonske verzije - kupci će moći da biraju između čisto električnog modela, benzinsko-električnog hibrida i Plug-In hibridne varijante, najpre će se pojaviti na korejskom tržištu, a nakon toga i u prodajnim salonima širom sveta.

Na fotografiji je prikazana hibridna verzija koja ima nešto konvencionalniji izgled u poređenju sa najnovijom generacijom modela Prius. Ovakav dizajnerski pristup trebalo bi da ohrabri potencijalne kupce, s obzirom da aktuelni rival iz Toyote ima prilično kontroverzan dizajn.

Za sada je poznato da model za korejsko tržište dobija snagu od četvorocilindarskog 1.6 GDI motora sa 105 ks (77 kW) i 146 Nm. Benzincu u pomoć priskače elektromotor sa 44 ks (32 kW).

Poređenja radi, Prius četvrte generacije pogonjen je 1.8 litarskim benzinskim motorom sa 98 ks i 142 Nm, i električnim agregatom koji razvija 72 ks (53 kW).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: