Volkswagen Sharan za 2015. stiže u Ženevu

Iako nemački proizvođač nije izmenio dizajn akteulnog modela, osveženi Sharan imaće šta da ponudi kupcima. Osim novih sadržaja, na raspolaganju su i novi motori, usklađeni sa Euro 6 normama.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.02.2015.

07:09

Default images

Druga generacija Volkswagenovog mini-van vozila imala je premijeru je na ženevskom salonu automobila 2010. godine, a pet godina kasnije na istoj manifestaciji biće predstavljena restilizovana verzija ovog modela.
Termin "restilizacija" ne treba shvatiti doslovno, s obzirom da su na spoljašnjosti automobila praktično izmenjena samo stop svetla, koja imaju novi LED potpis.

Paleta boja dopunjena je sa još dve metalik nijanse - Hudson Bay Blue i Crimson Red, a u ponudi su i nove 16 inčne alu felne.
Promene u enterijeru obuhvataju novi volan, drugačije komande klima uređaja, ali i novi izgled instrumenata.

Kada je reč o materijalima kojima je obložena unutrašnjost vozila, oni se razlikuju u zavisnosti od paketa opreme. Trendline podrazumeva metalik ukrasne elemente, Highline karakterišu crni detalji viskog sjaja, dok kupci modela sa bogatijim paketima (Highline, Comfortline) mogu da odaberu opcione elemente koji predstavljeju imitaciju drveta.
Sharan za 2015. u ponudi ima drugu generaciju modularnog multimedijalnog sistema koji se može naručiti u tri konfiguracije: sa ekranom dijagonale 5 ili 6,5 inča kao i sa ugrađenom navigacijom.

Kao opcija na raspolaganju su MirrorLink, Apple CarPlay i Android Auto sistemi.
Najzančajnija promena dogodila se ispod haube - kompletna linija motora usaglašena je sa Euro 6 standardom.

Kako tvrde u Volkswagenu, to u praksi znači da su motori u proseku 15 odsto ekonomičniji nego ranije.
U ponudi su dva nova benzinca: 1.4 litarski TSI sa 150 ks i 2.0 TSI koji proizvodi 220 ks.

Oni koji se odluče za dizelaše, moći će da biraju između 3 nove 2.0 litarske TDI jedinice - sa 115 ks, 150 ks i 184 ks.
Šestobrzinski manuelni menjač standardan je u svim verzijama, osim u najsnažnijem benzincu, a sa izuzetkom najslabijeg dizel motora, svi ostali mogu se naručiti sa opcionim menjačem sa duplim kvačilom (DSG).

Model sa 2.0 TSI jedinicom sa 220 ks dolazi standardno opremljen DSG menjačem. Verzija 2.0 TDI sa 150 konja kao opciju ima u ponudi 4Motion pogon na sve točkove.
Restilizovani Volkswagen Sharan kao standardni deo opreme ima sistem automatskog kočenja u slučaju sudara, koji posle udesa zaustavlja vozilo i sprečava sekundarne sudare i naknadne povrede putnika.

Uz doplatu se mogu dobiti brojni drugi sistemi asistencije, uključujući automatsko kočenje u slučaju opasnosti od sudara pri malim brzinama i adaptivni tempomat.

Posle premijere zakazane za sajam automobila u Ženevi, novi Sharan počeće da se prodaje najpre u Nemačkoj, u aprilu, a zatim tokom leta i u ostatku Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: