Kako izgleda nova Volvo platforma?

Volvo će krajem avgusta prezentovati novu generaciju modela XC90 koja predstavlja prekretnicu u razvoju automobila ovog proizvođača. Uz obnovljenji dizajn i novu generaciju 2.0 litarskih četvorocilindričnih motora, najznačajnija novina je fleksibilna SPA platforma na koju će biti postavljeni budući Volvo modeli.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 12.08.2014.

12:40

Default images

Scalable Product Architecture (SPA) platforma doprineće da druga generacija Volvoa XC90 bude znatno lakša zahvaljujući korišćenju čelika visoke čvrstoće.

Istovremeni, ona će omogućiti da i drugi modeli koji će uslediti i koji su kompaktniji od XC90, budu podjednako bezbedni.

Zahvaljujući tome što četiri od pet horizontalnih, kao i sva četiri vertikalna segmenta imaju fleksibilne dimenzije, Volvo će moći da na novu platformu postavi modele koji se međusobno bitno razlikuju po dimenzijama.
Kada je reč o novom XC90, on će imati tri reda sedišta. S obzirom da se srednji red može pomerati napred-nazad, putnici koji sede u trećem redu imaće više prostora za smeštaj nogu.

Volvo navodi da će zahvaljujući tome na zadnja sedišta moći komforno da sednu osobe do 170 cm visine.

Druga generacija modela Volvo XC90 biće predstavljena krajem avgusta u Stokholmu, dok će publika moći da se upozna sa ovim vozilom na sajmu automobila u Parizu, u oktobru.

Prvi primerci sići će sa proizvodnih traka pogona u Torslandu početkom 2015. godine.

Saznajte više o novom Volvou XC90.

Pogledajte kako će izgledati unutrašnjost druge generacije modela XC90.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: