Top Gear: Toyota GT86 je Auto 2012.

Toyota GT86 osvojila je priznanje "Auto godine 2012", u izboru britanskog magazina Top Gear. Osim toga, ovaj sportski automobil dobio je i nagradu za "Top Gear kupe godine".

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 06.12.2012.

15:30

Default images

Toyotina ideja vodilja u procesu stvaranja modela GT86 bila je - napraviti automobil posvećen istinskoj strasti za vožnjom. Ta ideja dovela je i do dve prestižne titule koju dodeljuje magazin Top Gear.

"Ovo je fantastično postignuće, jer samo izvanredni osvajaju Top Gear nagradu, a ove godine Toyota GT86 pokazala se kao vozilo koje se izdiže iznad ostalih”, rekao je Charlie Turner, urednik Top Gear-a.

Osvojena nagrada dolazi nakon uspeha u takmičenju "Speed ​​Week", objavljenom u avgustovskom izdanju magazina, na kojem je GT86 postao ukupni pobednik u konkurenciji superautomobila kao što su McLaren MP4-12C, Porsche 911 Carrera S i Lotus Exige S.

Urednik u Top Gear-u, Oliver Brak, izjavio je tom prilikom da je GT86 puno zabavniji i ugodniji automobil za vožnju, iako je sporija od svojih suparnika.

"Ubrzanje je zabavno, ali buka je jaka kao udarac nogom u leđa, a ja bih radije potrošio 30 sekundi na 'ceđenje' Toyote GT86 do željene brzine, nego da me u tri sekunde premlati McLaren", objasnio je Brak.

"Za vožnju koja uzbuđuje, ovo je moja vrsta automobila i performansi. Dobro upravljanje, lepe i čiste promene brzina, živahan motor. Možete da osetite granice, pomerate ga uokolo, bez straha da će vas nehotice potopiti u jezero ... ", napisao je Sam Filip, jedan od autora Top Gear-a.

Osvajanjm nagrade za Auto godine 2012, Toyota GT86 postala je drugi model koji je japanskom proizvođaču doneo titulu u izboru TopGear-a, s obzirom da su glavnu nagradu 2005. godine podelili Toyota Aygo i Bugatti Veyron.

Vozili smo: Toyota GT86.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: