Automobili

Sreda, 22.04.2009.

11:00

Fiat preuzima Opel?

Pregovori između Fiata i Chryslera su aktuelni, a već su krenule glasine u vezi sa dodatnim potencijalnim i alternativnim savezima koje italijanska kompanija razmatra. U igri su kineski Chery, Nissan, pa i BMW, a u poslednje vreme se šuška o saradnji sa francuskom PSA Grupom.

Izvor: B92

Default images

Najnovija vest tiče se preuzimanja dela GM-ovih divizija u Evropi i Latinskoj Americi. U pitanju je preuzimanje Opela i Vauxhalla. Tu nije uključen Saab, niti Chevroletovo evropsko odeljenje, ali jeste ono u Latinskoj Americi.

Izveštaji sugerišu da bi dogovor sa GM-om bio u paketu sa partnerstvom sa Chryslerom. Eventualna nova grupa bi bila drugi po veličini automobilski proizvođač na svetu, odmah iza Toyote.

To naravno ne bi bilo prvi put da GM i Fiat sarađuju. U 2000. su dve kompanije bile u zajedničkom projektu koji je GM koštao 2 milijarde dolara, a zatim još dodatne 2 milijarde da izađe iz svega 2005. godine.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: