Automobili

Utorak, 11.01.2011.

11:50

Kina nije špijunirala Renault?

Kina je odbacila tvrdnje da je umešana u industrijsku špijunažu francuskog proizvođača automobila.

Izvor: B92

Default images

Pomenuti skandal zatresao je Francusku, ali kinesko ministarstvo spoljnih poslova izjavilo je da su te optužbe neprihvatljive. Portparol ovog ministarstva, Hong Lei, izjavio je da su tvrdnje da je Kina umešana u curenje informacija o tehnologijama električnih automobila neutemeljene.

Prošle nedelje je francuski političar i ekspert za industrijsku špijunažu, Bernard Carayon, rekao da su "pouzdani, različiti i provereni" izvori uperili prst krivice ka trojici Renaultovih menadžera i optužili ih za odavanje određenih tajni ove kompanije.

Francuska kompanija je suspendovala trojicu menadžera pod optužbom za industrijsku špijunažu, a francuski mediji su preneli da su zaposleni umešani u curenje informacija o elektrotehnologijama koje usavršava Renault.

"Nekoliko veoma pouzdanih izvor smatra da se iza ove malverzacije krije kineski kupac", dodaje Carayon.

Francuski ministar industrije odbio je da spekuliše o tome da li je Kina umešana.

Inače, Renault je sa svojim partnerom Nissanom investirao oko 4 milijarde dolara u razvoj električnih automobila. Električni automobil Nissan Leaf nedavno je predstavljen u Sjedinjenim Američkim Državama i Japanu.

Kina špijunirala Renault?

Saznajte više o Renault Twizyu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: