Prvi Ferrari sa integralnim pogonom

Za predstojeći autosalon u Ženevi Ferrari nam priprema iznenađenje u obliku naslednika modela 612 Scaglietti, ali to je tek delić priče.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 31.12.2010.

10:04

Default images

Ferrarijev izvršni direktor Luca di Montezemolo, nedavno je medijima poručio kako treba da se pripremimo za "sasvim drugačiji Ferrari", i čini se da se nije šalio. Povlašćeni vlasnici Ferrarijevih automobila dobili su priliku da se susretnu sa tim automobilom, pa su redom impresionirani viđenim.

Automobil kodnog imena F151 biće prvi Ferrarijev automobil s integralnim pogonom. Prenos na sva četiri točka, doduše, neće biti kontinuiran, kao što je to slučaj kod konkurentskog Lamborghinija, već su se u Maranellu, navodno, odlučili da se snaga na prednju osovinu prenosi u kratkim impulsima, i samo u situacijama kada se ukaže potreba za tim pri brzinama većim od 145 km/h.

Od ostalih detalja o kojima Internet bruji, spomenimo samo da bi pod haubom trebalo da se nađe novi 6.3-litarski V12 s direktnim ubrizgavanjem i 670 KS uparen sa sedmostepenim automatskim menjačem sa duplim kvačilom iz 458 Italie, koji bi novi Ferrarijev GT do stotke trebalo da gura za 3,7 sekundi, te sve do maksimalne brzine od 335 km/h.

Izvor - tportal

Pročitajte više o Ferrariju 612 Scaglietti hibridu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: