Automobili

Ponedeljak, 06.12.2010.

07:23

Pet zvezdica za MINI Countryman

Prvi MINI model sa četvoro putničkih i velikim prtljažnim vratima dobio je svih pet zvezdica na najnovijem testu bezbednosti Euro NCAP.

Izvor: B92

Default images

"U ovom međunarodno priznatom programu testiranja - koji je 2009. godine postao još stroži dodavanjem novih kriterijuma testiranja - MINI Countryman je pokazao ubedljive performanse svojim širokim asortimanom bezbednosne opreme konstruisane da obezbedi visoko efikasnu zaštitu odraslih putnika i dece u najrazličitijim vrstama sudara. Pored visokog nivoa aktivne i pasivne bezbednosne opreme konstruisane da smanji rizik od povreda u MINI Countryman automobilu, značajnu ulogu u dobijanju najviših ocena odigrale su i mere za zaštitu pešaka", navode iz ove kompanije.

Prilikom čeonog sudara pri brzinama do 64 kilometara na čas, koji čine deo testa bezbednosti Euro NCAP, prostor za putnike se pokazao stabilnim. Bez obzira na veličinu putnika, ili mesta na kojima sede, detektovana je samo "neznatna mogućnost povreda". MINI Countryman je postigao maksimalni broj poena u slučaju bočnog sudara, a rizik od povrede vrata ocenjen je kao nizak.

Kako navode iz ove kompanije, rezultati testa bili su pozitivni i prilikom korišćenja sistema dečjih sedišta za uzraste od osamnaest meseci do 3 godine. "Kako prilikom čeonih, tako i prilikom bočnih sudara, stabilni položaj i minimalno kretanje glave prilikom sudara su registrovani u svakom pojedinačnom slučaju".

U opremu koja štiti putnike u kabini MINI Countryman automobila spadaju prednji i zadnji vazdušni jastuci, vazdušne zavese koje pokrivaju oba reda sedišta, inercioni sigurnosni pojasevi sa tri tačke oslonca i priključcima za dečija sedišta sistema ISOFIX na zadnjim sedištima.

Prednja sedišta su opremljena predutezačima pojaseva i sistemom za ograničavanje sile u pojasevima.

U tehnologiju koja doprinosi bezbednosti MINI Countryman automobila spadaju dinamička kontrola stabilnosti (DSC), koja predstavlja standardni deo opreme. Sistem je opremljen i sistemom protiv blokiranja kočnica ABS, sistemom elektronske distribucije kočione sile (EDB), sistemom kontrole kočenja u krvinama (CBC), sitemom asistencije prilikom kočenja i asistencije na uzbrdici.

MINI Countryman opremljen je i indikatorom ispumpanosti guma u standardnoj verziji. Ovaj sistem prati stanje guma na vozilu i daje signal na putnom računaru kako bi upozorio vozača na oštećenje guma.

MINI Countryman je drugi model marke MINI koji je na prvom testu NCAP dobio pet zvezdica. Pre ovog modela, na nezavisnom testu maksimalni broj zvezdica postigao je MINI Cooper.

Pročitajte više o MINI Countrymanu 2011

MINI Countryman na Fashion Weeku

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

15 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

20 h

Podeli: