Automobili

Petak, 19.02.2010.

22:35

Predsednik "Tojote" ipak svedoči

Predsednik japanske autokompanije "Tojota", Akio Tojoda, pristao je da krajem februara svedoči pred američkim zakonodavcima i da odgovori na pitanja o tehničkim problemima koja su dovela do velikog opoziva vozila širom sveta.

Izvor: B92

Default images

Tojoda je izjavio da želi da iskreno da pred američkim Kongresom objasni propuste u kontroli kvaliteta u "Tojoti", preneo je Glas Amerike.

Japanski ministar za transport, Seidži Maehara, pozdravio je Tojodinu odluku da svedoči, ali ga je ukorio zato što je prethodno saopštio da to neće učiniti.

U međuvremenu, japanski šef diplomatije Kacuja Okada izjavio je da se nada da će "Tojota" povratiti poverenje potrošača širom sveta.

On je takođe naglasio da japanska vlada podržava "Tojotu" pošto bi, kako je rekao, "iako se radi o jednoj kompaniji, njen slučaj mogao da postane pitanje od nacionalnog značaja".

Tojotin opoziv zbog papučice gasa

Tojota planira opoziv Priusa

Opoziv tri proizvođača

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: