Tata objavljuje kupovinu Jaguara

Indijska kompanija Tata objaviće kupovinu luksuznih britanskih robni marki Jaguar i Land rover od američkog Forda početkom idućeg meseca, najverovatnije 5. ili 6. marta, objavio je časopis "Automotive news" na svojoj Internet stranici.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 26.02.2008.

14:00

Default images

List tvrdi da su se predstavnici Tate i Forda sastali s britanskim sindikalnim liderima kako bi rešili detalje pre potpsivanja sporazuma o prodaji.

Sidikalni funkcioner Rodžer Medison izjavio je časopisu "Automotive news" da je Tata spremna da ispuni zahteve koje su izneli predstavnici sindikata.
Ključno pitanje bilo je da li će Tata nastaviti da se snabdeva motorima i drugim delovima iz Fordovih fabrika u Britaniji, kako ne bi došlo do otpuštanja zaposlenih.

Zvaničnici kompanije Ford još nisu komentarisali taj izveštaj.

Pozivajući se na izvor iz Forda, časopis je naveo da je objavljivanje kupovine odloženo kako se u drugom planu ne bi našao važan događaj za kompaniju - predstavljanje najnovije Ford Fieste na sajmu automobila u Ženevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: