Tesla prednjači u proizvodnji EV, ali ne još zadugo

Za samo nekoliko godina Teslu će prestići mnogi tradicionalni svetski proizvođači automobila koji tek kreću u "električnu ofanzivu", pokazuje najnovija studija o automobilima na struju.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.07.2018.

14:05

Tesla prednjači u proizvodnji EV, ali ne još zadugo

Teslu će najpre sa trona svrgnuti nemački auto-giganti, kao što su Daimler, BMW i Volkswagen, navodi se u izveštaju konsultantske kuće PA Consulting koja je specijalizovana za oblast tehnologija i inovacija.

U svojoj projekciji stanja na tržištu električnih automobila u naredne 3 godine PA Consulting je uzeo u obzir više faktora, uključujući između ostalog strategiju samih kompanija, razvoj tehnologije pogonskih baterija, mrežu dobavljača, partnerstva među velikim proizvođačima automobila i finansijski potencijal svakog od njih ponaosob.

Analiza je pokazala da će nemačka trojka u narednih nekoliko godina dostići i prestići Teslu po godšnjoj produkciji automobila na struju.
Mercedes Benz EQA koncept kompaktnog automobila na struju iz 2016.
Kompanija Tesla, koja je po mnogo čemu pionir u oblasti savremenih automobila na električni pogon, ali i kompanija koja je dosadašnjim uspešnim rezultatima na tržištu naterala tradicionalne proizvođače automobila da ubrzaju sopstvene programe vozila na struju, zadržaće se na poziciji broj 1 još najviše godinu-dve, ispred grupacija Renault-Nissan-Mitsubishi i BMW.

Od 2021. primat će, prema PA Consultingu, preuzeti Daimler (vlasnik marki Mercedes i Smart), ispred BMW-a i pomenute alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi. Teslu će prestići i Volkswagen, Volvo, pa čak i Toyota.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: