Zastoj u saradnji Nissana i Daimlera

Nije tajna da japanski Nissan sarađuje sa nemačkim Daimlerom na razvoju luksuznih automobila,ali odustali su od poslednjih planova.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 08.07.2018.

09:10

Zastoj u saradnji Nissana i Daimlera

Trenutno ih "veže" Mercedes X Klasa, luksuzni kamionet koji je zasnovan na platformi Nissan Navare, a osim toga, Renault-Nissan alijansa je predstavila novi 1,3-litarski turbobenzinac kao rezultat saradnje sa Daimlerom.

Sledeći korak je trebalo da bude neki kompaktni model, ali ga nećemo videti skoro.

Međutim, čini se da je zajednički razvoj luksuznih automobila između Nissana i Daimlera došao do kraja zbog tržišta koje više nije preterano zainteresovano za putničke automobile već se okreće lakšim kamionetima.

Dve kompanije su čak dogovorile i da se luksuzni kompaktni automobil pravi u pogonu u Meksiku, koji je u zajedničkom vlasništvu Daimlera i Renault-Nissan-Mitshubishi alijanse, a čiji je kapacitet 230.000 jedinica godišnje.

Štaviše, Nissanov luksuzni podbrend Infiniti je tamo počeo da pravi model QX50, ali je očekivano sklapanje zajedničke limuzine sve dalje od realnosti.

Nissan i Renault poseduju po 1,55 odsto akcija Daimlera, dok nemački gigant poseduje po 3,1% akcija oba brenda pa će kompanije sigurno nastaviti da sarađuju, ali će ta saradnja očigledno biti limitirana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: