Automobili

Petak, 21.12.2012.

10:04

Posle Golfa 7 stiže Golf 6

Volkswagen je u septembru 2012. predstavio sedmu generaciju modela Golf, a u međuvremenu počela je i prodaja ovog automobila. To ne znači da je nemačka kompanija završila sa premijerama modela iz prethodne generacije. Na redu VW Golf R Cabriolet.

Izvor: B92

Default images

Prošlo je godinu i po dana otkako je Volkswagen predstavio koncept Golf R Cabriolet šeste generacije.

Maskirani prototip serijskog modela ovog automobila fotografisan je tokom leta 2012, a sada je Volkswagen po prvi put prikazao video sa njegovom konačnom verzijom:



U odnosu na koncept koji je predstavljen u leto 2011. na festivalu tjuniranih vozila Wörthersee u Austriji, serijski model razlikuje se po tome što se izduvne cevi umesto u sredini nalaze na krajevima zadnjeg branika.
Volkswagen nije saopštio zvanične tehničke detalje i performanse Golfa R Cabriolet, ali je gotovo izvesno da se ispod haube nalazi 2.0 litarski turbo-punjeni benzinac sa 270 ks i 350 Nm obrtnog momenta, koji će automobilu omogućiti da 0-100 km/h stigne za nešto manje od 6 sekundi i maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Svetska premijera ovog automobila mogla bi da bude već na sajmu automobila u Detroitu, u januaru 2013, a drugi kandidat je ženevski auto-salon i mart mesec iste godine.

Pročitajte o modelu VW Golf GTI Cabriolet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: