Automobili

Četvrtak, 03.11.2011.

19:17

Redizajnirani Volkswagen Passat CC

Volkswagen će na sajmu automobila u Los Angelesu 18-27. novembra 2011. predstaviti redizajniranu verziju modela Passat CC.

Izvor: B92

Default images

Passat CC pojavio se na tržištu 2008. i za četiri godine prodat je u oko 270 000 primeraka. U nemačkom proizvođaču smatrali su da je vreme da prilagode izgled ovog modela drugim aktuelnim automobilima iz game.

Na prednjoj strani maska hladnjaka preoblikovana je u stilu novog Passata. Farovi su dobili jednostavniji oblik i svetlosnu grupu LED lampica, a izmenjen je i prednji branik. U ponudi je i osvežena paleta boja i novi aluminijumski točkovi.
Iz Volkswagena kažu da su obogatili funkcije i sadržaje komandi automobila. Tako je Passat CC dobio sistem za registrovanje umora kod vozača i novi audio uređaj.

Poboljšani su i sigurnosni nasloni za glavu, a vozač i suvozač sada imaju više opcija kod podešavanja svojih sedišta.

Kupci novog Passata CC moći će uz doplatu da koriste sistem koji upozorava vozača na prepreke u “mrtvim tačkama”. Takođe, kao opcija, u ponudi će se naći i uređaj koji pomoću kamere prepoznaje i upozorava na saobraćajna znake.
Što se pogona tiče, u Volkswagenu za sada nisu predvideli nikakve promene. Passat CC i dalje će pokretati nekoliko benzinskih TSI i dizel TDI motora u rasponu od 140 ks do 300 ks. Najštedljiviji će biti 2.0 litarski TDI snage 140 ks, koji će u kombinovanim uslovima vožnje trošiti 4,7 litara na 100 km.

Redizajnirani Passat CC prvo će početi da se prodaje u Nemačkoj u februaru 2012, a nakon toga postepeno i na drugim evropskim tržištima.

Vozili smo VW Passat 2,0 TDI BlueMotion

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: