Automobili

Četvrtak, 19.11.2015.

07:41

"Evropski" FIAT 124 Spider ima 20 ks manje (FOTO)

Pošto je na auto-salonu u Los Anđelesu predstavio model 124 Spider za američko tržište, FIAT je objavio specifikacije i fotografije verzije namenjene kupcima u regionu EMEA, koji obuhvata Evropu, Bliski istok i Afriku.

Izvor: B92

Default images

Godinu dana posle nove Mazde MX-5 predstavljen je i FIAT-ov novi roadster.

Sve je počelo nekoliko godina ranije, kada su se italijanski i japanski proizvođač dogovorili da naprave dva modela zasnovana na istoj platformi. U početku je bilo planirano da italijanska verzija nosi značku Alfa Romea, ali se od toga usput odustalo, pa je FIAT odlučio da vrati u život pomalo zaboravljeno ime 124 Spider.

Za razliku od "američke" verzije, koja ispod haube ima 1.4 l turbo benzinski motor sa 160 ks i 249 Nm, automobil koji će u leto 2016. stići u prodajne salone širom Evrope opremljen je pogonskom jedinicom iste zapremine, ali redukovane snage.
MultiAir turbo benzinac u evropskoj verziji proizvodi 140 ks i 240 Nm maksimalnog obrtnog momenta, a dolazi uz šestostepeni manuelni sistem prenosa.

To je ujedno i prva primena ovog motora u vozilu sa pogonom na zadnje točkove.
U FIAT-u tvrde, da kombinacija posebno podešenoog upravljanja i vešanja, lake konstrukcije, balansirane raspodele težine i motora sa turbo punjačem, pruža vozaču iskustvo dinamične vožnje.

Specijalno vetrobransko staklo i izolacija kabine od buke i vibracija, treba da omoguće putnicima da uživaju u tišoj i ugodnijoj vožnji.
Novi FIAT 124 Spider dizajniran je u Stilskom centru u Torinu i poseduje neke detalje sa originalnog modela iz 1966. godine.

U Evropi, ovaj automobil biće dostupan u dva nivoa opreme i 8 boja eksterijera.
FIAT 124 Spider iz ogranièene serije Anniversary
Slično kao i u Sjedinjenim Državama, evropskim kupcima će biti ponuđena ograničena Anniversary serija od 124 vozila.

Svaki primerak će biti individualno numerisan, sa komemorativnom značkom, eksterijerom u Rosso Passione boji i sedištima od kvalitetne crne kože.

Sada, kada smo se upoznali sa oba modela - Mazdom MX-5 i FIAT-om 124 Spider, pozivamo vas da prokomentarišete koji automobil vam se više dopada i zašto?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: