Automobili

Sreda, 01.09.2010.

18:44

Chery položio crash test

Prvi kineski test osionog sudara auto u auto pod uglom od 30 stepeni po američkim standardima uspešno je prošao u kompaniji Chery koja poseduje najveći azijski “Centar i laboratoriju za testiranje automobilske tehnologije i bezbednosti pri sudarima”.

Izvor: B92

Default images

Automobili koji su bili testirani u sudaru su Tengo i A5. Oba automobila išla su jedan prema drugom pod uglom od 30 stepeni, i na kraju su se sudarili brzinom od 40km/h. U međuvremenu, njihova relativna brzina dostigla je skoro 80 km/h.

Tako su dva različita automobila (drugačijeg tipa, težine i strukture) ispunila test pri sudaru pod specifičnim uglom i pri određenoj brzini, što donosi strožije zahteve za zaštitu vozača i predstavlja veći izazov za bezbednost automobila.

Primećeno je da je sudar auto u auto česta pojava u saobraćajnim nesrećama, tako da je ovaj test, za razliku od testa sudara auto u prepreku, više usmeren na stvarne sudare i bolje predstavlja stvarno stanje.

Novorazvijena Chery laboratorija za bezbednost prilikom sudara, pored zahteva zakona i propisa bezbednosti različitih zemalja kao što su Kina, SAD i evropske zemlje, simulira i situacije u svim vrstama saobraćajnih nezgoda na putu.

Do sada, Chery laboratorija za bezbednost od sudara, prijavljena je kao najveća laboratorija za bezbednost od sudara u Aziji i može da ispuni testiranje pod različitim uslovima. Što je još važnije, može da primeni razne testove za zaštitu pešaka.

Izvoz Chery vozila skočio za 195%

Otvoren Chery salon u Čačku

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: