Automobili

Nedelja, 16.06.2013.

10:15

Predstavljen FIAT 500L Trekking

U subotu 15. juna u sportsko-rekreativnom centru "Milan Gale Muškatirović" u Beogradu održana je srpska promocija modela FIAT 500L Trekking.

Izvor: B92

Default images

FIAT 500L Trekking svečano je otkrila Ivana Maksimović, olimpijska vicešampionka u streljaštvu. Na taj način, zvanično je počelo i "Leto na Galetu".

Do kraja ovog leta predviđeni su tematski vikendi, veliki broj raznih aktivnosti uključujući i promocije automobila FIAT grupacije.
Kompanija FIAT automobili Srbija (FAS) ujedno je započela i saradnju sa Olimpijskim komitetom Srbije u okviru koje će pružiti podršku našim sportistima u novom olimpijskom ciklusu.

"Drago nam je što aktivno možemo da podržimo sportiste i da budemo deo stvaranja novih talenata i pretvaranja naših sportista u još veće šampione", rekao je Boris Čučković, marketing menadžer kompanije FAS.
"Leto na Galetu" trajaće do kraja avgusta, a posle FIAT-a 500L Trekking, koji je predstavljen u junu, posetioci će u julu moći da se upoznaju sa gamom vozila iz programa Jeep, dok će avgust obeležiti brend Alfa Romeo.
Već na prvi pogled, Trekking otkriva drugačiji karakter u odnosu na klasični model 500L. Posebno dizajnirani branici imaju i dodatne zaštitne panele, a od fizičkih oštećenja zaštićeni su i ostali delovi karoserije koji se nalaze najbliže točkovima i tlu.

Na taj način, čitav donji deo karoserije obrubljen je zaštitnom plastikom.
Kao standardni deo opreme, Trekking ima i specijalne 17 inčne alu felne. Automobil je prilagođen svim vrstama puteva zahvaljujući posebnom "Traction +" sistemu kontrole proklizavanja.

U FIAT-u kažu da je sistem naročito pogodan za automobile poput ovog, koji ne zahtevaju posebne off-road mogućnosti, a i znatno je jeftiniji od klasičnog 4x4 pogona.
"Traction +" pomoću algoritma kontroliše i upravlja kočionim sistemom i simulira diferencijal sa zaključavanjem.

Sistem se uključuje pomoću dugmeta na kontrolnoj tabli, a koristi se pri brzinama manjim od 30 km/h.
U ponudi će se naći dve benzinske i dve dizel verzije. Osim 1.4 litarskog benzinca sa 95 ks na raspolaganju je i novi 0.9 litarski TwinAir Turbo sa 105 ks, dok su kod dizelaša zastupljeni 1.3 litarski MultiJet II sa 85 ks i 1.6 litarski MultiJet II sa 105 ks.
FIAT je najavio da će prodaja modela 500L Trekking u Srbiji početi tokom leta, a uskoro će biti poznato i koliko će ovaj automobil koštati na našem tržištu.

Nezvanično smo saznali da će početna cena iznositi oko 15.000 evra.

Više fotografija sa ovog događaja možete pogledati u našoj Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: