Automobili

Petak, 23.05.2014.

12:03

Prve fotografije prototipa nove Fabije

Treća generacija Škode Fabije imaće svetsku premijeru u oktobru na auto-salonu u Parizu. U međuvremenu, prvi uvid u dizajn i dimenzije spoljašnjosti pružaju nam nezvanične fotografije maskiranih prototipova ovog automobila.

Izvor: B92

Default images

Iako "kamuflažna" folija prikriva neke stilske detalje u prilici smo da vidimo obrise i elemente dizajna nove Fabije.

Prvi utisak je da su proporcije automobila slične kao kod aktuelnog modela, ali i da je Fabia sada nešto duža i da ima nižu, izduženiju siluetu.
Foto: worldcarfans.com
Prednji deo automobila oblikovan je u skladu sa dizajnom najnovije generacije Škodinih modela, kao što su Rapid i Octavia. Zaobljene linije maske hladnjka i farova ustupile su mesto višeugaonim konturama. Očigledno je da Škoda, poput nekih drugih marki iz Volkswagen grupacije, sve više uniformizuje izgled svojih modela.

U odnosu na prethodnika, nova Fabia imaće i širu masku hladnjaka i veće otvore za vazduh u donjem delu branika.
Foto: worldcarfans.com
Bočni deo automobila izgleda znatno modernije, pre svega zahvljujući intervenciji kojom je zadnji nosač krova sužen i više zakošen. Na taj način dobijena je veća bočna staklena površina i poboljšana preglednost pozadi.

Takođe, donja linija prozora je postavljena nešto niže u odnosu na još uvek aktuelnu verziju. Povećanje dužine automobila uticaće na veći komfor putnika, ali i na porast kapaciteta prtljažnika.
Foto: worldcarfans.com
Na zadnjem delu vozila, uprkos maskirnoj foliji, raspoznaju se nova stop svetla, koja su slična svetlosnim grupama na modelu Rapid.

Škoda je ranije najavila da joj je cilj da novu Fabiju više približi mlađim kupcima, čemu osim novog dizajna treba da doprinesu i sadržaji u unutrašnjosti vozila, poput savremenog multimedijalnog sistema.
Foto: worldcarfans.com
Češki proizvođač potvrdio je da će pored hečbeka sa 5 vrata, kupcima ponuditi i karavan verziju, dok se u medijima spekuliše o povrtaku Fabije sedan.

Više detalja o novoj generaciji modela Fabia biće poznato tokom leta, uoči zvanične premijere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: