Automobili

Petak, 17.05.2013.

14:37

Volkswagen gradi novu fabriku u Kini

Planirano je da nova fabrika, koja se gradi u mestu Changsha u saradnji sa kineskom kompanijom Shanghai-Volkswagen (SVW), bude završena do kraja 2015. godine. U njoj će se proizvoditi oko 300.000 vozila godišnje. VW gradi kompletan proizvodni objekat sa presom, farbarom, karosernicom i montažnom trakom.

Izvor: B92

Default images

Prioritet u budućoj fabrici daje se smanjenju potrošnje energije i vode, kao i manjim CO2 emisijama i umanjenju količine otpada u skladu sa Volkswagenovom strategijom "Think Blue.Factory".

"Proširujemo naše kapacitete u Kini na četiri miliona vozila godišnje do 2018. godine, kako bismo ispunili zahteve naših kineskih kupaca", izjavio je Jochem Heizmann, član upravnog odbora Volkswagen AG odgovoran za tržište Kine i predsednik i generalni direktor Volkswagen grupe Kina na ceremoniji potpisivanja ugovora.
Fabrika u mestu Changsha predstavlja deo investicionog programa od 9,8 milijardi evra koji će se realizovati u periodu do 2015. Cilj ovih investicionih projekata koji se finansiraju iz sredstava dveju kompanije sa zajedničkim ulaganjima, Shanghai-Volkswagen i FAW-Volkswagen, je da se učvrsti vodeća pozicija Volkswagen grupe na kineskom tržištu putničkih automobila.

Fokus je na razvoju novih modela i na proširenju proizvodnih kapaciteta.

Ova fabrika jedna je od sedam novih VW fabrika koje će se izgraditi u Kini tokom narednih nekoliko godina. Zajedno sa svojim partnerima FAW-Volkswagen i Shanghai-Volkswagen, VW grupa trenutno u Kini proizvodi 20 automobilskih modela marki Volkswagen, Škoda i Audi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: