Automobili

Četvrtak, 12.05.2011.

08:02

Novi FIAT 500 TwinAir

Performanse TwinAir motora inspirisale su FIAT S.p.A. da pod ovim imenom uvede novu seriju vozila, a prvi automobil iz ove kategorije je FIAT 500 TwinAir u kabriolet i sedan verzijama.

Izvor: B92

Default images

Spoljašnjost novog modela inspirisana je FIAT-ovom trkačkom serijom iz sedamdesetih godina i na njoj se nalaze jedinstveni završni detalji: crne aluminijumske felne, sportski spojler i hromirani auspuh, kao i krov u crnoj boji koji se ugrađuje opciono.

TwinAir motor razvija 85 KS, pa automobil dostiže maksimalnu brzinu od 173 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 11 sekundi.
"Ovaj motor ostvaruje rekordno nisku emisiju ugljen-dioksida od svega 92 g/km, što je za 30 odsto manje u odnosu na motore iste snage. Zahvaljujući maloj potrošnji goriva od 4,1 l na pređenih 100 km, spada u kategoriju najekonomičnijih potrošača", kažu iz ove kompanije.

FIAT 500 TwinAir je u ponudi u dve verzije: Twin i Twin Plus. Prva verzija sadrži crne aluminijumske felne od 15 inča, sportsku opremu (spojler, hromirani auspuh i sportska sedišta), radio CD+MP3, ABS, sedam vazdušnih jastuka, Start&Stop sistem, spoljne retrovizore sa grejanjem i daljinskim upravljačem.
Twin Plus obogaćuje Twin verziju crnim aluminijumskim felnama od 16 inča i sadrži manuelnu kontrolu klima uređaja, Blue&Me sistem, svetla za maglu, ESP sistem protiv proklizavanja, kao i Hill Holder koji bi trebalo da olakšava pokretanje automobila na uzbrdici.

Lansiranje FIAT-a 500 TwinAir ispratiće reklamna kampanja sa vozačem Formule 1 Fernandom Alonsom, čiji je slogan "FIAT 500 TwinAir za svakodnevnu zabavu".

Ako vam se sviđa ovaj automobil pročitajte i sledeće tekstove:

FIAT 500 Coupe Zagato

FIAT 500 by Gucci

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

17 h

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Podeli: