Automobili

Nedelja, 10.02.2013.

15:45

Galerija: BMW Serije 3 GT

BMW je predstavio svoj novi model - Seriju 3 Gran Tursmo. Ovaj automobil sledi koncept modela BMW Serije 5 GT, a kupci će moći da biraju između pet motora i dve vrste prenosnog sistema.

Izvor: B92

Default images

BMW će tržištu uskoro ponuditi još jedan model koji izaziva oprečna mišljenja kod ljubitelja ove nemačke automobilske marke. Serija 3 Gran Turismo osim specifičnog dizajna, funkcionalnosti i oblika karoserije koja je između sedana i karavana, opremljena je zadnjim spojlerom koji je sakriven u vratima prtljažnika.

Aerodinamičko krilce automatski se izvlači pri brzinama većim od 110 km/h, a vraća u prvobitni položaj ako brzina automobila spadne ispod 70 km/h.
Kao i većina novih BMW modela, i GT Serije 3 biće dostupan u tri paketa opreme: Sport Line, Luxury Line i Modern Line. Pored njih, u ponudi će biti i M Sport paket, koji se sastoji od kozmetičkih i aerodinamičkih dodataka, sportskog oslanjanja i posebno dizajniranih 18 inčlni alu felni.

Osim dodatnog prostora za putnike u kabini, u poređenju sa sedanom Serije 3, GT će imati i znatno veći prtljažnik zapremine od 520, pa do 1.600 litara, sa spuštenim zadnjim sedištima.
Ponuda benzinskih motora obuhvatiće u početku dve 2.0 litarske TwinPower Turbo jedinice, sa 184 ks i 270 Nm, i sa 245 ks i 350 Nm maksimalnog obrtnog momenta, kao i 3.0 litarski šestocilindraš koji razvija 306 ks i 400 Nm.

Paletu pogonskih agregata zaokružuju dva 2.0 litarska turbo-dizel motora. Slabija verzija u stanje je da proizvede 143 ks i 320 Nm, a snažnija 184 ks i 380 Nm. BMW Serije 3 GT imaće šestostepeni ručni menjač kao standard, dok će u zavisnosti od vrste motora na nekim modelima kao opcija biti dostupna i osmobrzinska automatska transmisija.

Novi BMW model biće premijerno izložen na predstojećem ženevskom auto-salonu, početkom marta 2013.

Pogledajte galeriju fotografija: BMW Serije 3 GT.

Pročitajte više o modelu BMW serije 3 GT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: