Automobili

Četvrtak, 18.09.2008.

13:00

Audi RS6 sedan premijerno u Parizu

Pre zvaničnog predstavljanja na Salonu automobila u Parizu, Audi je objavio sve detalje u vezi sa novim konkurentom BMW-u M5, modelom RS6.

Izvor: B92

Default images

Novi RS6 u limuzinskoj karoserijskoj konfiguraciji, pokretaće V10 twin-turbo sa 580 KS i 650 Nm maksimalnog obrtnog momenta, isti onaj koji se nalazi ispod haube Avant verzije. Sprint do ”stotke” završavaće se u okviru 4,5 s, a maksimalna brzina ograničena je na 250 km/h.

Turbo ”duet” omogućava dostupnost maks. obrtnog momenta pri niskih 1500 o/min, dok se maks. snaga oslobađa pri 6250 o/min.
Šestostepena tiptronic transmisija pruža vozaču izbor između automatskog i manuelnog menjanja stepena prenosa, skraćujući interval promene za jednu desetinku sekunde.

Snaga se kroz quattro pogon na sva četiri točka šalje na podlogu.
Sistem Dynamic Ride Control (dinamička kontrola vožnje) redukuje ”ljuljanje” oko poprečne ose, kao i bočno ”ljuljanje”, uz omogućavanje tri stepena podešavanja amortizera - sport, dynamic i comfort, koji se aktiviraju putem unapređenog MMI sistema.
RS6 je opremljen naplacima od 19 cola i pneumaticima dimenzija 255/40 R19, sa prednjim diskovima prečnika 390 mm koje stežu šestoklipne kočione čeljusti napred, i diskovima od 365 mm nazad, sa jednoklipnim čeljustima. Kao opcija, dolaze 20x9,5 inčni točkovi koji omogućavaju instalaciju keramičkih kočnica.

Standardni A6 modeli, takođe, dolaze sa novim MMI sistemom, zajedno sa novim grilom hladnjaka, novim odbojnicima, usisnicima vazduha i svetlima za maglu. Poznati S-line paket uključuje točkove od 18 cola i sportski sistem oslanjanja koji smanjuje rastojanje karoserije od tla za 30 mm.
Lepeza motora uključuje šest benzinaca i četiri dizelaša, uključujući dvolitarski TFSI četvorocilindraš sa 170 KS, zatim 2,8-litarski FSI V6 sa 290 KS, 4,2-litarski FSI sa 350 KS V8, kao i novi 3,0-litarski V6 opremljen kompresorom.

TDI porodica dolazi u zapreminskom rasponu od 2,0 do 3,0 l.

Prodaja svih modela počeće sredinom oktobra.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: