FIAT poručuje svojim radnicima: Kupujte domaća vozila

FIAT je pokrenuo promotivnu kampanju sa ciljem da stimuliše zaposlene u svojim italijanskim fabrikama Mirafjori i Pomilijano da kupuju domaće automobile, odnosno vozila koja sami proizvode u pogonima u toj zemlji.

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2014.

20:37

Default images

Za proizvođače automobila bitno je da kod svojih radnika probude duh zajedništva i osećaj posvećenosti i vernosti brendu čije automobile izrađuju. Sa marketniške tačke gledišta, značajno je i da što više zaposlenih, ako to mogu da priušte, voze automobile koji se proizvode u fabrici u kojoj rade.

Na taj način dodatno se ušvršćuje veza između poslodavca i radnika. Osim toga, ako oni koji izrađuju određeni automobil ne žele da kupe taj isti auto, kako onda u to ubediti ostale potencijalne kupce.

FIAT radnicima u svojim italijanskim fabrikama nudi različite popuste za kupovinu automobila ove marke, koji u zavisnosti od modela iznose od 12 do 26 odsto. Kako bi dodatno stimulisala zaposlene, kompanija u okviru aktuelne akcije na već postojeći popust odobrava dodatno sniženje cena od 1.000 evra, nezavisno od modela automobila.

Akcije "kupujmo domaće" nisu neuobičajne u svetu. Međutim, FIAT-ova akcija promovisana je na pomalo neobičan način. Promoteri su na fabričkom parkingu umotali u providnu plastičnu foliju nekoliko automobila koji pripadaju radnicima FIAT-a, a koji su strane proizvodnje. Na kraju su na svaki od automobila simbolično postavili po jedno papirno slomljeno srce.

Dok je za neke od radnika koji su nakon završetka posla zatekli svoj auto umotan u foliju čitava akcija bila zabavna, drugi je ona iziritirala, pa se postavlja pitanje koliko će ovakav marketinški pristup imati uspeha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: