Slupao Ferrari jer je hteo da izbegne životinju na putu

Vozač Ferrarija 599 GTB iz Hong Konga zakucao je svoj skupoceni automobil u kamion, pošto je naglo skrenuo u nameri da zaobiđe životinju koja se našla na putu.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 03.06.2015.

12:34

Default images

Možda zvuči surovo, ali oštro manevrisanje vozilom da bi se izbegli pas ili mačka koji zalutaju na putanju automobila mnogo je opasnije po učesnike u saobraćaju od direktnog udarca vozila u životinju.
Verovatno vam se bar jednom dogodilo da ispred vašeg automobila izleti četvoronožac. Vozač u takvim situacijama nema mnogo vremena za razmišljanje, naročito pri većim brzinama.

Ako je nemoguće zaustaviti auto pre udarca, mnogi će reagovati tako što će pokušati da zaobiđu životinju.
Iako niko normalan ne bi želeo da namerno udari pasa ili mačku na putu, ovakav manevar može dovesti i vas i druge učesnike u saobraćaju u veliku opasnost, o čemu svedoči i slučaj vozača Ferrarija sa početka teksta.

Kako prenose hongkoški mediji, 43-godišnji muškaraca koji je upravljao Ferrarijem 599 GTB sa 620 ks naglo je skrenuo ispred životinje na putu i udario direktno u kamion koji je dolazio iz suprotnog smera, pri čemu je potpuno uništio prednji deo svog vozila.
Na sreću, i vozač Ferrarija, kao i dve osobe koje su se nalazile u kamionu, prošli su samo sa lakšim povredama.

Lokalni mediji nisu saopštili identitet životinje koja je “krivac” za nesreću kao ni šta se sa njom na kraju dogodilo, ali nadamo se da je izvukla živu glavu.

Vlasnici Ferrarija i ranije su pokazali da se humano odnose prema životinjama, pa je tako 2012. u Nemačkoj jedan vozač Ferrarija F512 M udario u zaštitnu ogradu da ne bi pregazio ježa.

Izvor: hk.apple.nextmedia.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

12 h

Podeli: