Šta vozi američka policija?

Kako bi stigli (i prestigli) prekršioce zakona na putevima širom SAD, saobraćajni policajci u ovoj zemlji opremljeni su brzim i snažnim patrolnom vozilima. Ford je predstavio najnoviji model policijskog automobila sa 3.7 litarskim V6 motorom.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 14.09.2012.

12:41

Default images

Ford Interceptor (presretač), kako je ime ovog specijalno prilagođenog vozila, baziran je na američkom Fordu Taurus. Ispod haube nalazi se 3.7 litarski atmosferski V6 koji razvija 305 ks i 378 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

U Fordu se hvale da je u pitanju najsnažniji američki sedan koji je opremljen jednim atmosferskim V6 agregatom.

Američka kompanija nije saopštila performanse ovog automobila, ali su izneli podatke o potrošnji. Ford Interceptor na autoputu prosečno troši 9,4 l/100 km, potrošnja u gradu penje se na 13,1 l/100 km, dok je kombinovana potrošnja 11,2 l/100 km.
Isti motor ugrađuje se i u drugi policijski model, Interceptor Utility Vehicle, koji je baziran na Fordu Explorer.

Američkoj policiji pored atmosferskog V6 modela od ranije je dostupan i još snažniji Ford Interceptor sedan opremljen twin-turbo V6 3.5 litarskom EcoBoost pogonskom jedinicom sa 365 ks.

Pogledajte kako izgleda policijski automobil iz snova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: