J. Lo "prodaje" FIAT Amerikancima

Kompanija FIAT-Chrysler angažovala je Jennifer Lopez za reklamu koja bi trebalo da "pogura" FIAT na američkom tržištu. Dobar marketinški potez ili potpuni promašaj? Mišljenja su podeljenja.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.10.2011.

15:05

Default images

Šef marketinga u FIAT-Chrysleru Olivier Francois smatra se za genija advertajzinga. Zahvaljujući dvominutnoj reklami za Chrysler koja je emitovana za vreme finalne utakmice američke NFL lige, interesovanje za Chrysler poraslo je za 267%, a snimak ove reklame, sa Eminemom u glavnoj ulozi, pogledan je 13 miliona puta na Youtubu.

Za novu FIAT-ovu reklamu odabrana je Jeniffer Lopez, zvezda koja kao i Eminem više nije na vrhuncu svoje karijere. U reklami, koja predstavlja isečak iz šestominutnog spota kojim J. Lo promoviše svoj novi album, razigrana i raspevana latino zvezda vozi FIAT 500.



Iako iz sveta automobilizma i marketinga stižu komentari da je izbor popularne pevačice i glumice za reklamu potpuni promašaj i da će naneti štetu italijanskom auto brendu, spot za novu pesmu imao je proteklog vikenda više od deset miliona poseta na Youtubu, dok je reklamu videlo oko 350.000 korisnika tog sajta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: