Prešao Nirburgring vozeći MINI na 2 točka!

Kineski kaskader Han Yue postavio je novi rekord u dužini vožnje automobila na dva točka.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 04.11.2016.

10:46

Prešao Nirburgring vozeći MINI na 2 točka!
Screenshot

Vešti Kinez uspeo je da za upravljačem MINI Coopera S obiđe čuveni "Nordšlajfe" krug na nemačkoj stazi Nirburgring - vozeći neprekidno na dva točka. Podsećamo, dužina kruga iznosi 20,81 km, a ovaj podvig dobija na težini kada se zna da je Nordšlajfe zahtevna staza sa puno uspona i nizbrdica, krivina i neravnina.

Kada se u jednoj rečenici spomenu reči Nirburgring i rekord, obično je reč o najbržim vremenima na ovoj stazi. Međutim, ovog puta brzina nije bila važna, već je bilo neophodno završiti započeti krug, pa makar i za 45 minuta, koliko je trajala vožnja. Automobil je u odnosu na serijsku verziju imao zaštitni rol-bar kavez, trkačka sedišta i pojaseve, kao i specijalne, ojačane gume.

U nastavku možete pogledati kako je izgledao ovaj "rekordni" krug na Ringu: Nedavno je pažnju javnosti privukla još jedna rekordna vožnja automobila na dva točka, kada je finski vozač uspeo da razvije brzinu od čak 186 km/h, čime je ušao u Ginisovu knjigu svetskih rekorda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: