Automobili

Sreda, 20.07.2011.

09:25

Ko vozi Lexus LFA?

Lexus LFA jedan je od najpoželjnijih superautomobila na svetu, pa nije ni čudo što je pre godinu dana rasprodato svih 500 proizvedenih primeraka. Pogledajte koga je fotograf Daily Maila "uhvatio" za upravljačem ovog egzotičnog automobila.

Izvor: B92

Default images

Za trideseti rođendan, Paris Hilton je od svog dečka, vlasnika lanca noćnih klubova, dobila moćni Lexus LFA.

Priča se da je dečko najpre iznenadio žutim Lexusom, a da je ona bila razočarana bojom jer "nije baš u njenom stilu". Pa je žuti LFA vredan 375.000 dolara prefarbala u beli. Takođe se priča da je to uradila nakon raskida veze.

Ako niste znali, Lexus LFA je sportski dvosed koji čija je serijska verzija predstavljena na Salonu automobila u Tokiju 2009. godine.
Lexus je napravio samo 500 primeraka modela LFA. Svaki primerak pravio se ručno od strane tima inženjera i specijalista Toyotine Motomatchi fabrike u Aichiju, u Japanu. U julu 2010. godine, proizvođač je objavio da je prodao svih 500 jedinica.

Za pogon je zadužen 4,8-litarski V10 motor koji pomaže automobilu da razvije 325 km/h. Snaga se prenosi putem sekvencijalnog menjača sa šest brzina. Od 0 do 100 km/h, LFA ubrzava za manje od 3,7 sekundi.

Zanima nas da li Paris sve ovo zna ili LFA "fura" jer joj se slaže uz garderobu?

Lexus LFA vs. Nissan GT-R

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: