Automobili

Ponedeljak, 24.06.2013.

09:57

Kako Amerikanci dočekuju FIAT 500L?

Kao i prilikom lansiranja FIAT-a 500 na američko tržište, italijanski proizvođač je za model 500L pokrenuo promotivnu kampanju koja eksploatiše stereotipe u vezi sa Italijanima, ali i događaje iz istorije SAD.

Izvor: B92

Default images

Prvi kontigent FIAT-a 500L stigao je u američku luku Baltimor krajem maja, a u stručnoj automobilskoj javnosti te zemlje pojavili su se i prvi testovi ovog modela.

S obzirom da italijanska kompanija ozbiljno računa na prekookeansko tržište kao jedno od značajnijih kada je u pitanju prodaja modela 500L, kreativni timovi već su osmislili reklamu koja možda neće pesudno uticati na plasman ovog automobila u SAD, ali je svakako veoma zabavna za gledanje:



Idejni tvorci promotivnog video spota izmiksovali su savremeno doba i istorijsku epohu sa kraja 18. veka - od espresa i klišea o latinskoj zavodničkoj moći i uticaju na žene, pa do američke borbe za nezavisnost od britanskih vlasti i čuvene "Bostonske čajanke".

Ostaje da se vidi da li će reklama podstaći kupovinu FIAT-a 500L u SAD ali i da li će dostići popularnost reklamnog spota za britansko tržište koji je postao veoma gledan na YouTube-u.

Pogledajte američku reklamu za FIAT 500c Abarth.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: