Automobili

Sreda, 29.05.2013.

02:17

Pešački je svetinja, čak i u Rusiji

Sudeći po broju saobraćajnih nesreća u kojima stradaju pešaci koji po propisu prelaze ulicu, jasno je da Rusija nije najsigurnije mesto za pešake - bez obzira na jasnu signalizaciju. Ipak, ima slučejava kada oni na upečatljiv način odbrane svoja prava.

Izvor: B92

Default images

U novom snimku koji nam stiže zahvaljujući učestalim kamerama na komandnim tablama ruskih vozača, vidi se mladić koji želi da pređe preko "zebre" i ni po koju cenu ne odustaje od svoje putanje.

Vozač "opel astre" je uprkos tome što je već nekoliko sekundi crveno svetlo na semaforu, što ostala vozila propisno stoje i što je pešački prelaz i te kako vidljivo obeležen uleteo bar pola metra pre nego što je naglo zakočio i tako očigledno preprečio put nekim pešacima.

Među njima je bio i visoki mladić u pratnji devojke, koji je odlučio da ne zaobilazi bahatog vozača, već da jednostavno - pređe preko haube.

Naravno, usledilo je izlaženje iz "astre" i rasprava, ali deluje da se sve završilo samo na rečima.

Poruka je jasna - pešački je za pešake, a crveno svetlo je crveno svetlo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: