Toyota otkrila kako izgleda oveženi Auris

Avensis neće biti jedini restilizovani model kompanije Toyota koji će imati premijeru na predstojećem auto-salonu u Ženevi. Samo dve i po godine pošto je lansiran, redizajniran je i novi Auris.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.02.2015.

09:33

Default images

Toyota je objavila prve fotografije Aurisa za 2015. koji će se kasnije tokom godine u prodajnim salonima zameniti aktuelnu verziju ovog modela.

Odluka kompanije da izvrši restilizaciju u ovom trenutku predstavlja malo iznenađenje s obzirom da je Auirs druge generacije prikazan na sajmu automobila u Parizu u jesen 2012, dakle pre manje od tri godine.
Auris heèbek za 2015.
Sudeći prema prvim fotografijama koje otkrivaju promene na prednjem delu automobila, Toyota se odlučila za opsežan redizajn - novi su farovi, maska hladnjaka, svetla za maglu i prednji branik.
Auris karavan (Touring Sports) za 2015.
Farovi, kao i hromirana lajsna na hladnjaku koja se prostire između njih slični su kao na restilizovanom Avensisu, dok se izgled prednjeg branika razlikuje od trenda koji preovlađuje na najnovijoj generaciji Toyota automobila. Utisak je da je japanski proizvođač korigovao neke elemente dizajna koji nisu baš po ukusu evropskog kupca.

Toyota za sada nije objavila fotografije zadnjeg dela automobila, ali očekuje se da su pozadi takođe izvršene manje stilske korekcije.
Značajne promene primećuju se i u kabini. Iako je osnovna postavka komandi i instrumenata neizmenjena, gotovo da ni jedan elemenat nije ostao isti.

Drugačiji su instrumenti ispred vozača, ventilacioni otvori, komande multimedijalnog sistema i klima-uređaja, dok je čuveni digitalni sat premešten sa gornjeg dela centralne konzole na panel ekrana multimedijalnog uređaja.
Toyota za sada nije objavila specifikacije motora, ali je najavila da će Auris za 2015. biti ponuđen sa "novim i unapređenim" pogonskim jedinicama.

Tehnički detalji i nove fotografije biće dostupni početkom marta, nakon ženevske premijere ovog automobila.

Vozili smo: Toyota Auris Hybrid Sol

Pročitajte uporedni test: Toyota Auris - benzin, dizel i hibrid

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: