Vodič za sajam automobila u Parizu 2014.

Bliži se početak oktobra i još jedan međunarodni salon automobila u Parizu. Glavni grad Francuske i ove godine ugostiće najveće svetske proizvođače koji su najavili brojne premijere novih modela i atraktivnih konceptnih vozila.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 21.09.2014.

17:37

Default images

Najveća jesenja svetska smotra novih dostignuća iz oblasti automobilske industrije održava se naizmenično u Frankfurtu i Parizu, a 2014. domaćin je glavni grad Francuske.

Pariski salon, koji postoji od 1898. godine, ujedno je i najposećeniji sajam automobila na svetu. Kroz sajamske hale 2012. prošlo je 1,23 miliona posetilaca.

Ovogodišnji pariski auto-salon održaće se od 2. do 19. oktobra. Prva dva dana namenjena su predstavnicima medija, a kapije će za publiku biti otvorene od 4. oktobra.
Mercedes AMG GT
Organizatori su saopštili da će na salonu 2014. učestvovati 270 izlagača iz 21 zemlje sveta, a očekuje se preko 100 svetskih premijera najnovijih modela automobila.

Većina proizvođača već je najavila svoje novitete koje će predstaviti pariskoj publici. Za jednu od najatraktivnijih ovogodišnjih premijera pobrinuo se Mercedes koji će u Parizu izložiti sportskih dvosed AMG GT čija je snažnija verzija opremljena V8 motorom sa 510 ks (375 kW) i 650 Nm.
BMW 235i Cabrio
Među novim super-sportskim i luksuznim modelima izdvajaju se Bentley Mulsanne Speed i Jaguar XE, dok je Lamborghini najavio novi automobil koji još uvek drži u tajnosti.

BMW će predstaviti kabriolet verziju Serije 2, a Audi osveženi A6.
Mazda MX-5
Mazda u Pariz stiže sa četvrtom generacijom najprodavanijeg sportskog dvoseda na svetu, roudstera MX-5, koji je zahvaljujući novim tehnologijama, konstruktivnim rešenjima i materijalima, lakši od prethodnika za 100 kg.
Honda HR-V
Ljubitelji krosover i SUV vozila imaće prilike da vide najnovije modele iz ovog automobilskog segmenta.

Grupacija FIAT Chrysler Automobiles predstavlja u Parizu dva modela bazirana na istoj platformi - Jeep Renegade i FIAT 500X, Suzuki novu Vitaru, Honda model HR-V za 2015, dok će Kia izložiti treću generaciju modela Sorento.
Volvo XC90
Posetioci pariskog sajma biće u mogućnosti da pogledaju i najnovije luksuzne SUV automobile, među kojima su Land Rover Discovery Sport i potpuno novi Volvo XC90.
Opel Corsa
U Parizu će svetsku premijeru imati i nekoliko popularnih automobila iz niže klase, poput novih generacija modela Opel Corsa, Škoda Fabia i Hyundai i20.

Honda će predstaviti novi Jazz, koji u evropske prodajne salone stiže u leto 2015, a Nissan svoj novi hečbek iz niže srednje klase, Pulsar.
Hyundai i20
Posetioci pariskog sajma automobila imaće priliku da se upoznaju sa nekoliko novih i restilizovanih mini-van vozila.

Ford izlaže drugu generaciju modela S-MAX i osveženi C-MAX, Renault novi Espace, a Dacia predstavlja Stepway varijante modela Lodgy i Dokker.
Ford S-MAX
Među brojnim konceptnim vozilima izdvaja se studija Renault EOLAB, sa hibridnim pogonom i novim tehnološkim i aerodinamičkim rešenjima zahvaljujući kojima postiže ultra nisku potrošnju benzina od 1L/100 km.
Škoda Fabia
Kao i obično kada je reč o najvećim svetskim auto-salonima, i ovog puta očekujemo poneku nenajavljenu premijeru koja će ostati iznenađenje do pred sam početka ovogodišnjeg sajma.

Više detalja o premijerama i događanjima iz Pariza možete saznati na našem sajtu uoči početka i tokom održavanja ove manifestacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: