- Seks -

Šta seks čini ženama?

Seks može da pokrene neverovatne reakcije kod žena, uključujući promenu plodnosti, imuniteta kao i promenu ishrane i ritam sna, tako što aktivira različite setove gena, tvrde naučnici.

Izvor: B92
Podeli

Istraživači su proučavali voćne mušice, ali tvrde da osnovni principi mogu da se primene na brojne životinjeske vrste, pa i čoveka, kada se tokom seksa sperma oslobodi unutar ženskog tela.

Naučnici sa Univerziteta Istočne Anglije proučavali su kako ženske voćne mušice reaguju na parenje.

Otkrili su da protein koji se nalazi u spermi aktivira brojne akcije u brojnim ženskim genima.

„Već je poznato da proteini iz semene tečnosti izazivaju neverovatne promene kod žena a testiranjem ovog proteina nazvanog „seks peptid“, otkrili smo neverovatan broj promena u ženskim genima koje su se odvijale tokom vremena ali i različitim delovima tela. Istraživanje je pokazalo da je ovaj protein glavni regulator. To znači da muškarci imaju globalan uticaj na ponašanje ali i reproduktivni sistem žena“, izjavila je vođa istraživanja, Trejsi Čepmen.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Seks

Mladi danas imaju manje seksa od svojih roditelja

Dok svi još pričaju o istraživanju koje je ukazalo na to da će mladi između 18 i 30 godine imati manje seksualnih partnera od svojih roditelja, novo istraživanje pokazuje da čak polovina 20-godišnjaka nije imala seks u poslednjih godinu dana.

Seks nedelja 2.08. 21:45 Komentara: 153
strana 1 od 83 idi na stranu