- Predjela -

Gvakamole

Gvakamole, popularni umak poreklom iz Meksika, savršen je kao posluženje na zabavama.

Podeli

Za 6 osoba kao predjelo, za 12 kao dodatak potrebno je:

Priprema 25 min.

- 3 krupna, zrela avokada

- sok ½ limete

- ½ crnog luka, sitno iseckanog

- 1 zreo paradajz, bez semenki i iseckan

- 1 crvena ljuta papričica, bez semenki i sitno iseckana

- 10 strukova korijandera, iseckanog, i još za ukrašavanje

- so

- 2 kašičice kisele pavlake (po želji)

Pripremite ranije Iseckajte luk, paradajz i papričicu, ali ih tek pred samo služenje pomešajte s avokadom.

1. Pripremite avokado tako što ćete mu oljuštiti koru i izvaditi košticu. U činiji viljuškom gnječite avokado dok ne dobijete grudvičastu masu.

2. Dodajte sok limete, zatim luk, paradajz i papričicu. Dobro promešajte, dodajte seckani korijander i so po ukusu.

3. Pažljivo umeštajte pavlaku, ako je koristite, pa prespite gvakamole u činiju za posluživanje, ukrasite korijanderom, pa odmah poslužite.

Dobro ide uz čips od kukuruza.

Preostala količina može da se iskoristi kao namaz za sendvič ili nadev za takos i kesadilje.

Veliki kuvar je izuzetno obrađen i opremljen kuvar koji će podučiti i uputiti kulinarske početnike i obradovati i podsetiti one iskusnije u kuhinji. Ovaj kuvar s preko hiljadu recepata, isto toliko slika i s dodatnim objašnjenjima o nabavci namirnica, njihovoj pripremi i obradi, zaslužuje mesto u svakoj kuhinji.

U kuvaru su jela iz čitavog sveta, tradicionalna i savremena, neka koja se kuvaju više sati i ona za čiju pripremu je dovoljno nekoliko minuta. Podeljena su u pregledne kategorije: predjela, glavna jela, prilozi, pečenja, peciva, vegetarijanska jela, salate, slatkiši... Uz svaki recept je dato vreme potrebno za pripremu i termičku obradu, neophodan pribor i količina gotovog jela. Recepte prate i korisni saveti o izgledu svežih namirnica pri kupovini, korišćenju kuhinjskih aparata pri pripremi jela, često i istorijat određenog jela. Za mnoga jela su date i jedna ili više varijanata, kao i savet šta se može učiniti s nepojedenim viškom. U posebnom delu iznete su tehnike obrade mesa, voća, testa, jaja, sve uz pregledne ilustracije i podrobna objašnjenja.

Prava biblija današnjeg kuvanja s malo vremena. U ovom kuvaru zaista su prepoznate vaše potrebe u kuhinji, nađeni odgovori na sva vaša kulinarska pitanja – od toga kako treba da izgleda pripremljeno jelo, preko mogućnosti da ga pripremite ranije, do rešenja za preostalu količinu. Kuvar obuhvata preko 1.000 recepata od kojih će vam voda poteći na usta, hiljade preglednih fotografija i odličan vodič korak po korak koji će vas naučiti kako da na trpezu iznesete sjajna jela bez mnogo muke.

Ovaj kuvar bi mogao poneti naslov NAJVEĆA knjiga o kuvanju, Sve što ste ikad želeli da znate o kuvanju ili Recepti za kuvare-početnike.

Veliki kuvar sadrži preko 1.000 recepata, koji su na koricama opisani kao „omiljeni svakodnevni recepti“, ali oni su i sasvim posebni. U njima vlada međunarodni duh a izabrana jela se lako pripremaju. Uz svako jelo izneto je uputstvo korak po korak i vreme pripremanja. Uz svaki recept postavljena je primamljiva slika koja kuvaru daje živost.

Saznajte više o Velikom kuvaru

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.