- Ljubav -

Kakve muškarce žele žene? Naučnici konačno imaju odgovor

Iako se pojam savršenstva razlikuje od osobe do osobe, naučnici su ipak pokušali da pronađu neke fizičke karakteristike koje bi trebalo da ima savršen muškarac.

Index.hr
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

BrightSide je zato sastavio listu 10 predispozicija koje bi muškarcima trebalo da povećaju šanse kod žena, i to prema naučno utvrđenim činjenicama.

10. Debele obrve i "kockasta" brada

Istraživanja su pokazala da žene preferiraju ovakve muškarce za dugoročne veze.

9. Neobrijana brada

Naučnici su sproveli istraživanje u kojem su žene ocenjivale muškarce prema brkovima i bradi. Između obrijanih i neobrijanih muškaraca, žene su radije birale one s gustom bradom jer tu karakteristiku povezuju s muževnošću.

8. Ožiljci

Istraživanja su pokazala da žene "padaju" na muškarce s ožiljcima na licu. Žene nesvesno povezuju ožiljke sa posledicama nasilja, pa su im tako primamljiviji bili oni čiji su ožiljci izgledali kao da ih je izazvao metak nego, recimo, pad s bicikla.

7. Stidljiv osmeh

Žene vole kada muškarci imaju stidljiv, nenapadan smešak. Naučnici misle da je to razlog zbog kog žene vole "opasne momke".

6. Godine

Ako mora da bira između muškarca svojih godina malo starijih, žena uglavnom bira onog starijeg, pokazala su istraživanja. S godinama povezuju mudrost, iskustvo i veće samopouzdanje.

5. Štedljivost

Čini se da žene preferiraju štedljive muškarce (i to ne zbog toga što pretpostavljaju da imaju mnogo ušteđenog novca). Takvi muškarci ostavljaju utisak osobe koja vlada svojim postupcima i to im daje na atraktivnosti.

4. Ljubimci

Žene "padaju" na muškarce s ljubimcima jer smatraju da će se takvi muškarci znati da brinu o njima i deci.

3. Crvena odeća

Baš kao što muškarci padaju na žene u crvenom, tako i žene padaju na muškarce koji nose odeću ove boje.

2. Muzički instrument

U jednom istraživanju, trojica muškaraca od kojih je jedan bio praznih ruku, drugi imao sportsku torbu, a treći muzički instrument, trebalo je da pitaju nasumične prolaznice da li bi im dale broj telefona. Na kraju eksperimenta, ubedljivo najviše brojeva prikupio je onaj koji je nosio instrument.

1. Smisao za humor

Slično istraživanje s brojem napravljeno je i u ovo slučaju, samo su u eksperimentu učestvovali muškarci koji su pre traženja broja telefona, zbijali šale. Žene su bile spremnije da se ponovo vide sa tipovima koji su se šalili, nego onima koji nisu.

Ljubav

Naučnici tvrde: Preboleti raskid je isto kao skinuti se sa droge

Oni koji neutešno pate zbog propale ljubavi možda za to imaju biološki razlog. Novo istraživanje mozga sugeriše da je prevladavanje ljubavnog bola slično borbi sa zavisnošću, piše Livescience. Studija je jedna od prvih koja istražuje mozak osoba koje su nedavno doživele ljubavni brodolom i imaju problema kako s time da se pomire.

Ljubav ponedeljak 15.01. 08:56 Komentara: 18

Da, muškarci više vole plavuše, ali...

Ako se može suditi prema novim rezultatima studije Univerziteta Augsburg u Minesoti, muškarci zaista više vole plavuše smatrajući ih mlađim i zdravijim od ostalih žena. A tu su i stereotipi, pa tako veruju da lakše mogu da ostvare seksualnu vezu sa plavušom.

Ljubav četvrtak 4.01. 08:15 Komentara: 22
strana 1 od 86 idi na stranu